Drie partijen in de race voor ontwikkeling leisure entertainmentpark Venlo

Het KazerneKwartier in Venlo wordt de komende jaren ontwikkeld tot een 22 hectare groot leisure- en entertainmentpark. De gemeente start de tweede grote aanbesteding aanbesteding na de bouw van een Multifunctioneel Centrum (evenementencomplex) annex voetbalstadion voor VVV-Venlo. Via een concurrentiegerichte dialoog wordt uit drie geselecteerde partijen één winnaar gekozen. De definitieve gunning van de opdracht aan één van deze drie partijen is voorzien in december 2012.

VVV-Stadion
De Europese aanbesteding voor het Multifunctioneel Centrum met het nieuwe VVV-stadion van het Kazernekwartier in Venlo is in volle gang. In mei 2012 zijn drie partijen geselecteerd die op dit moment in de dialoogfase bezig zijn met een voorstel voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud (DBM) van het MFC. Deze voorstellen worden in het najaar ingediend en zullen vervolgens getoetst worden aan de criteria zoals deze door de gemeente en MFC De Kazerne BV zijn vastgesteld.

In juni 2012 heeft de gemeenteraad het Beeldregieplan Kazernekwartier al vastgesteld. In dit plan zijn de uitgangspunten en voorwaarden voor de beeldkwaliteit van de gebouwen en de openbare ruimte vastgelegd. Het beeldregieplan vormt daarmee dus ook de basis voor de inrichting van de openbare ruimte van het gebied.

Als alles volgens planning verloopt, wordt medio 2013 gestart met de bouw van het Multifunctioneel centrum.

Bron: PPS Netwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *