Toverland verkozen tot leukste uitje door ANWB-leden

Toverland is door leden van de ANWB verkozen tot het leukste uitje van Nederland. Ruim 50.000 leden brachten hun stem uit op het platform ‘Land van de ANWB’. Opvallend dat bij de provinciale prijzen ook kleinere bedrijven in de prijzen vielen zoals kinderboerderij Winschoten (winnaar Groningen) en kinderboerderij Dondertman  (winnaar Overijssel). Ook de innovatieprijs ging naar een boerderij; De Vechtdal Hoeve met hun koe safari.

v.l.n.r. Pieter Cornelis, Caroline Maessen, Guido van Woerkom

Verbonden klanten
De stemmers moesten hun keuze maken op basis van een score op 5 criteria. ANWB directeur Guido van Woerkom feliciteerde in zijn inleiding alle genomineerden en ging kort in op steeds meer toenemende concurrentie in de recreatiesector: “Tevreden klanten zijn tegenwoordig  niet automatisch terugkerende klanten. Daarom staat de branche voor een nieuwe uitdaging; het creëren van verbonden klanten. Dat doe je door een onvergetelijke ervaring te bieden. Maar net zo belangrijk zijn aandacht, warmte en waardering voor je gasten. Een tip voor de ondernemer: Onderschat niet de rol die het internet daarbij speelt. Mensen hechten meer waardering van een mede-gast, dan van het bedrijf. Je beste ambassadeurs zijn enthousiaste klanten.”

Platform dagrecreatie
Met het platform ‘Het land van de ANWB’ heeft de ANWB de ambitie om het centrale platform te worden voor dagrecreatie in Nederland. Ondernemers, maar ook non-profit organisatie kunnen hun aanbod gratis aanmelden. Bij boekingen via het platform vraagt de ANWB wel een vergoeding.

Landelijke winnaar
Caroline Maessen en Pieter Cornelis namen namens Toverland trots de prijs in ontvangst van ‘Het leukste uitje van Nederland’. Zij versloegen daarmee de andere genomineerden ‘De Efteling’ en ‘Ouwehands Dierenpark’. Toverland bestaat ‘pas’ 11 jaar en Caroline Maessen weet nog goed dat De Efteling voor hun park een grote steun is geweest bij de realisering van hun attractiepark. Op deze verkiezing werd de meester dus verslagen door de leerling. Maessen bedankte ook de ANWB die de recreatieondernemers een platform biedt om zich te presenteren en profileren.

Simone en Rene overdonderd met het winnen van de innovatie-award

Innovatieprijs
De winnaar van ‘Het meest innovatie uitje van 2012’ is gekozen door een vakjury. De Koe-safari van de Vechtdal Hoeve in Arriën is mede door zijn duurzame en vernieuwende karakter en door samenwerking met partners in de omgeving door de jury tot winnaar gekozen.

Hieronder een overzicht van alle winnaars ‘Leukste Uitje’:

Categorie landelijk
Attractiepark Toverland, Sevenum (Noord-Limburg)

Categorie provincie
Drenthe: Drouwenerzand Attractiepark, Drouwen
Flevoland: Orchideeën Hoeve Luttelgeest, Luttelgeest
Friesland: Dagje Ameland
Gelderland: Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem
Groningen: Kinderboerderij Winschoten, Winschoten
Limburg: GaiaZOO, Kerkrade
Noord-Brabant: De Loonse en Drunense duinen, Loon op Zand
Noord-Holland: Marinemuseum, Den Helder
Overijssel: Kinderboerderij Dondertman, Holten
Utrecht: Spoorwegmuseum, Utrecht
Zeeland: Berkenhof’s Tropical Zoo & Vlindertuin, Kwadendamme
Zuid-Holland: Miniworld, Rotterdam

Categorie innovatie

De Koe-safari van de Vechtdal Hoeve in Arriën (Overijssel)

Kijk voor meer informatie op: http://www.landvananwb.nl/top3

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *