Eibe plaatst eerste interactieve speeltoestel in Nederland

Ook speeltoestellenfabrikant Eibe heeft een interactief speeltoestel in het aanbod opgenomen; De fantallica pole position. Het eerste toestel is geplaatst bij speeltuin Fort Willem in Maastricht. Deze speeltuin wilde graag iets unieks voor kinderen in de leeftijdsgroep van 6 -12 jaar.

Fantallica pole position bestaat uit gepoedercoate metalen palen met een satelliet aan de bovenkant, waar interactieve spellen mee gespeeld kunnen worden. Het product combineert interactief spelen met “gewoon” buiten spelen. Er zijn diverse spellen geprogrammeerd, zo zijn er actiespellen en geluidsspellen en kunnen eventueel later geheugenspellen geprogrammeerd worden. Het spel wordt gespeeld door de oplichtende palen aan te tikken. Doordat er competitie mogelijk is en prestaties altijd verbeterd kunnen worden is dit product leuk voor jong en oud. Ook voor kinderen met een beperking is dit een leuk product. fantallica pole position kan in 5 verschillende kleuren geleverd worden, is robuust en vandalismebestendig. Daarnaast is er niet zoveel ruimte nodig om het product te plaatsen en is er geen speciale ondergrond nodig. Het product is hierdoor zowel geschikt voor scholen, sport BSO’s, maar ook voor de openbare ruimte en de recreatie.

Pretwerk advies
De combinatie van een speeltoestel met een game wordt steeds vaker gemaakt. In de beginfase was de kwetsbaarheid van de techniek de zwakke schakel; maar bij de hedendaagse speeltoestellen is dat niet meer het geval. Kinderen zijn van huis uit vaak al aan games gewend, en kunnen intuïtief met de spellen overweg. Een risico van games is dat de belangstelling na verloop van tijd wegzakt. Doordat de Fantalica meerdere spelvormen kent, blijft het toestel de kinderen langer boeien. Het toestel is prima geschikt voor jonge en oudere gebruikers die zich uitgedaagd voelen door een competitieve spelvorm.

Meer informatie: www.eibe.nl

Eén reactie

  1. geachte meneer/ mevrouw ik had een vraag je zou ik misschien de prijs van het interactieve speeltoestel mogen weten?

    vriendelijke groet
    Sterre iIjben van de basisschool de Wending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *