Paardensport in Nederland toegenomen

Het aantal paardensporters in Nederland dat één of meerdere paarden bezit is de afgelopen jaren fors toegenomen. Dit blijkt uit het marktonderzoek dat de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) liet uitvoeren door ZKA Consultants & Planners. Het onderzoek, dat in december 2011 voor de derde maal is uitgevoerd, werd eerder in 2001 en in 2006 gedaan.

Nederland telt ongeveer 466.000 paardensporters. Dit is ongeveer 2% meer dan in 2006. Opmerkelijke uitkomst van het onderzoek is dat het aantal paardensporters met een eigen paard/pony is toegenomen van circa 91.000 tot circa 128.000. Dit is een stijging van ruim 40%.

Het toegenomen paardenbezit is opmerkelijk gezien de huidige economische situatie. Een verklaring kan zijn dat de paardensport beschouwd wordt als meer dan alleen een sport. De passie voor paarden, het contact met de dieren, ontspanning en natuurbeleving maakt dat paardensporters met hart en ziel voor de sport gaan. Kortom, paardensport is een levensstijl. Het gehele rapport is te bestellen op http://www.knhs.nl/webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *