Meer dan honderd inzendingen voor de Jantje Beton SpeelAward

Maar liefst 102 ontwerpers of ontwerpteams hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een inrichtingsplan voor het Regentessekwartier in Den Haag. Daarmee is een enorme bron van creativiteit aangeboord. De inrichtingsplannen zijn onderdeel van een wedstrijd waarmee Jantje Beton het denken over de plek van spelende kinderen in de openbare ruimte wil prikkelen.

Vakjury en kinderjury
De inzendingen van de SpeelAward worden door een vakjury onder leiding van Aleid Wolfsen (de burgemeester van Utrecht) beoordeeld op hun kwaliteit. De kinderjury, bestaande uit kinderen uit het Regentessekwartier, bepaalt aan de hand van deze eerste selectie de uiteindelijke winnaar van de SpeelAward 2012.

Seminar BUITENspeelRUIMTE
Op donderdag 31 mei 2012 wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het seminar BUITENspeelRUIMTE dat Jantje Beton samen met de gemeente Den Haag en Elba Media organiseert. Het seminar heeft als thema ‘De kracht van een goed ontwerp’ en nodigt inrichters, beheerders en beleidsmakers uit om stelling te nemen en zich te laten inspireren: een kindvriendelijke openbare ruimte is een betere openbare ruimte. Snel reserveren is gewenst, want het aantal plaatsen is beperkt.

Tijdens het seminar wordt ook een uitgebreid verslag gepubliceerd over de genomineerde ontwerpen en de bijzondere ideeën uit de overige ontwerpen.

Meer informatie: www.jantjebeton.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *