Gemotoriseerd tuingereedschap zonder geluidsoverlast

In het voorjaar begint de natuur weer uit te lopen. Daarmee breekt ook de tijd aan van snoeien, maaien en groot tuinonderhoud. Rondom  dierentuinen, campings, attracties en vakantieparken is lawaai afkomstig van tuingereedschap echter zeer storend en ongewenst. Dolmar brengt een compleet assortiment 36V tuinmachines op de markt, waarmee groenverwerkers geluidloos en ook schoon aan de slag kunnen. Nu maar hopen dat de tuinman niet vals zingt tijdens zijn werk.

Het Dolmar 36V Lithium-ion tuingereedschap beschermt zowel de gezondheid van de gebruiker, de omgeving als de portemonnee. Het voorkomt de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen en maakt het gebruik van brandstof of olie overbodig. Het lagere gewicht, de verminderde trillingen en het achterwege blijven van een hinderlijke brandstofgeur optimaliseren het gebruiksgemak. Daarnaast vergen de machines minder onderhoud en is de aanschaf, door het ontbreken van brandstof, snel terugverdiend. Zowel de groenverwerkers als de omgeving zijn blij met deze nieuwste ontwikkeling in tuingereedschap.

Compleet assortiment
Het Dolmar 36V assortiment bestaat inmiddels uit een bosmaaier, trimmer, heggenschaar, bladblazer, grasmaaier en kettingzaag. Kijk voor de uitgebreide specificaties van de machines en de verschillende modellen op www.dolmar.nl/36V. Dolmar levert de tuinmachines compleet met twee accu’s en een snellader of als Basicmodel: zonder accu’s en lader maar met een aantrekkelijke prijsstelling. De accu’s zijn binnen 22 minuten opgeladen waardoor continu doorwerken mogelijk is. Tevens zijn de accu’s onderling uitwisselbaar, zodat het relatief eenvoudig en goedkoop is om de accumachines uit te breiden.

Startersets
Onlangs heeft Dolmar twee startersets geïntroduceerd waarmee professionals tegen een aantrekkelijke prijs kunnen kennismaken met het 36V tuingereedschap. De sets bestaan uit een snellader LG-363 en één of twee accu’s AP-363. De accu en lader vormen de basis van het systeem dat geschikt is voor het gehele Dolmar Lithium-ion assortiment. Een ingebouwde chip in de accu’s registreert en controleert continu de stroom, temperatuur en accuspanning. De processor in de oplader leest deze data uit de chip en zorgt voor het optimaal opladen van de accu’s. Kijk voor meer informatie op: www.dolmar/lithium

meer informatie: www.dolmar.nl.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *