Voorstellen werkgevers en werknemers voor CAO recreatie liggen ver uit elkaar

Donderdag, 29 maart zijn alle partijen,FNV Recreatie, CNV Vakmensen, Abvakabo FNV en werkgeversorganisatie Recron, bij elkaar gekomen voor een eerste onderhandelingsbijeenkomst. De bijeenkomst stond in het teken van kennismaking met elkaars standpunten. Nog nooit hebben de voorstellen van de werkgevers en werknemers in de recreatie voor een nieuwe cao zo ver uit elkaar gelegen als nu. Dit meldt de FNV Recreatie op haar website.

Het komt erop neer dat de werkgevers de huidige cao zonder loonsverhoging willen voorzetten, terwijl FNV Recreatie behoud van koopkracht wil:een loonsverhoging van 2,5%.

Speerpunten
Voorafgaand aan de cao-onderhandelingen heeft FNV Recreatie werknemers in de sector gevraagd wat zij belangrijk vinden voor een  nieuwe cao. Met deze onderwerpen ging FNV Recreatie samen met de cao-commissie aan de slag en stelden een voorstellenbrief op. Hieronder onze  speerpunten:

• goede/eerlijke beloning en behoud koopkracht;
• controle/naleving cao;
• flexibiliteit in goede banen

Voortellen werkgevers
De voorstellenbrief van werkgeversorganisatie Recron gaat voornamelijk in op de slechte vooruitzichten van de economie, waardoor mensen minder te besteden hebben. Het belangrijkste pijnpunt vinden zij de aangekondigde premieverhoging van de pensioenen, waardoor de werkgeverskosten omhooggaan. Hierdoor is er geen loonruimte, oftewel er is geen geld om een loonsverhoging te kunnen betalen, aangezien de pensioenpremieverhoging deze loonruimte verbruikt. Recron stelt dan ook voor om de huidige cao recreatie met een jaar te verlengenzonder loonsverhoging. Ze willen bovendien de pensioenregeling, die buiten het cao-overleg wordt afgesloten, koppelen aan het cao-overleg.

Koopkrachtbehoud
FNV Recreatie gaat niet akkoord met een cao zonder loonsverhoging. Wij staan voor koopkrachtbehoud en dat is alleen mogelijk met meer salaris. Ons voorstel is een loonsverhoging van 2,5%. We zien echter in dat werkgevers meer kosten hebben aan de aangekondigde pensioenpremieverhoging en dat de economische vooruitzichten onzeker zijn. Vandaar dat we een alternatief hebben geboden: we verlengen de huidige cao recreatie met een half jaar inclusief een loonsverhoging van 1,5% per 1 juli 2012. Een nieuwe cao zal dan per 1 januari 2013 ingaan. Op deze manier is er meer tijd om verder te onderhandelen en is op dat moment ook duidelijk hoe de rente en aandelenmarkten zich ontwikkelen, welke van invloed zijn op de pensioenen. De werkgevers bespreken dit alternatieve voorstel nu met hun achterban.

Kleine afspraak
De eerste onderhandelingsronde heeft wel een kleine afspraak opgeleverd: als werknemers 65 jaar worden, en met pensioen/AOW gaan, krijgen ze loon doorbetaald tot aan de dag van hun 65e verjaardag. Voorheen was dit tot de eerste van de maand waarin ze 65 jaar zouden worden.

Donderdag 10 mei vindt de volgende cao-onderhandelingsbijeenkomst plaats.

Bron: FNV Recreatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *