Nieuw indoor kampeerconcept: loodskamperen

Camping De Hoge Rielen in België introduceert; Loodskamperen. Dit bedrijf is gevestigd op een oude legerkazerne en op het terrein staan diverse oude legerloodsen.  Deze worden nu omgebouwd tot kampeerloodsen. Het ontwerp is gekozen naar aanleiding van een wedstrijd onder architecten, waarbij Teema architecten het winnende concept bedacht.

Slaapboxen

De Hoge Rielen biedt met dit project een vorm van kamperen tussen het gewoon buitenkamperen en het slapen in een paviljoen in, en pioniert hiermee met een tot dusver uniek concept.

Loods op De Hoge Rielen

In twee loodsen wordt een verwarmde en geïsoleerde slaapbox geschoven voor respectievelijk 60 en 40 personen. Het slapen gebeurt in alkoven langs de wanden van de loods, en op de vloer van de slaapbox. De slaapbox wordt natuurlijk verlicht via enkele ’toeters’ tussen slaapbox en de dakhelling van de loods. Aan de andere zijde van de loods komt een onverwarmde keukenbox.
De ruimte tussen keuken- en slaapbox wordt tevens niet verwarmd. De bestaande spanten blijven over de hele loods zichtbaar. In loods K7 wordt enkel een keukenbox gepland.
Buiten de loodsen wordt een sanitaire box gepland – eigenlijk 3 boxen onder een zelfde dak – met name een sanitaire box met douches en toiletten voor respectievelijk jongens en meisjes, met tussen beide boxen een box met technische berging en badkamer voor mindervaliden.

Kampeersetje mee

Met de term LOODSKAMPEREN wordt gesuggereerd dat het gaat om een tussenvorm: tussen het louter kamperen en verblijven in een paviljoen. De prijszetting zal zeer democratisch zijn en de dienstverlening minimaal : geen schoonmaak, geen volledig ingerichte keuken (alleen kookbekkens en gas is voorzien), geen matrassen of dekens, enz. Wie deze loodsen reserveert, brengt zoals een kampeerder alles mee : slaapmatten, slaapzak, kookgerei. De gebouwen benaderen het principe van passiefbouw, er is dus ook geen extra verwarming. Deze loodsen zijn toegankelijk voor rolwagens.

Meer informatie:
De Hoge Rielen

Teema Architecten

Slaapboxen
interieur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *