Veertig inspirerende voorbeeldtuinen op beurs TuinIdee

De negentiende editie van TuinIdee krijgt haar voorbeeldtuinen terug. In inspiratietuinen zal tuin- en landschapsarchitect Bert Huls laten zien hoe een buitenruimte naar wens, budget en smaak is in te richten. Een aantal tuinen zijn zo aangelegd alsof je vanuit het poortje de tuin inkijkt. In totaal zijn er meer dan veertig tuinen te bewonderen want ook hoveniersbedrijven tonen hun vakmanschap in eigen voorbeeldtuinen.

Hoofdthema van TuinIdee 2012 is ‘stadsleven wordt landleven’ en één van de ingrediënten daarvan is de expositie ‘De Smaak van Puur’. In een trendy setting is een hypermoderne sier/moestuin aangelegd en onder deskundige leiding van Koppert Cress kan men pure smaak ervaren. TuinIdee zit met alle tuinen, exposities en zo’n 170 stands (een groei van 20% t.o.v. vorig jaar) tot de nok toe vol.

Bos en wonen

Beleving centraal
Bezoekers komen binnen in een ‘Woud van Groen’ met bomen, tuinvarens, paddenstoelen en de geluiden van het bos. Even onthaasten voordat al die ideeën kunnen worden opgedaan. De expositie ‘Orange Lounge’ toont bijzondere planten in pot, waarmee het terras, de serre of balkon in te richten zijn. Voor de inspiratietuinen zijn de mogelijkheden van een hal ten volle benut. De tuinen kenmerken zich door hun bijzondere ontwerpen, praktische oplossingen, de nieuwste tuinmode en hun sfeerverlichting en bijpassende geluiden.

Gezonde tuin wordt trend
Gezondheid gaat de komende jaren een belangrijke rol spelen in de tuininrichting. TuinIdee besteedt daar veel aandacht aan met tuinen die rust geven zoals de ‘Zen Tuin’, de tuin die boswonen symboliseert, en tuinen die veel privacy geven en waar bezinning en rust belangrijke kenmerken zijn. In andere tuinen zijn siergroenten, fruitbomen en kruiden op natuurlijke wijze ingepast zodat de tuinliefhebber zich niet alleen kan ontspannen, maar de tuin ook letterlijk kan proeven.

Tuintheater – informatie en entertainment
In het Tuintheater midden op het event geven bekende tuinspecialisten als Jurgen Smit, Bert Vermeijden, Wiert Nieuman, Ben van Ooijen en Hans Blokzijl presentaties over onderwerpen zoals snoeien, de bomenhoroscoop, tuintips, tuintrends, tuininrichting, deco maken en beplanting. Bezoekers ontvangen de ‘mijn TuinIdee pas’ voor exclusief voordeel na het bezoek.

Dansende tuin

Praktische info
TuinIdee 2012 is open op donderdag 1 maart van 10.00-18.00 uur, vrijdag 2 maart van 10.00-22.00 uur en zaterdag 3 en zondag 4 maart van 10.00-18.00 uur. Entreeprijs 15,- euro, kinderen t/m 12 jaar gratis mits onder begeleiding van een volwassene. Meer informatie, de namen van alle inspiratietuinen en de eerste impressies zie www.tuinidee.nl

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *