Beste Vekabo logiesaccommodatie op het platteland

Tijdens de vakantiebeurs in Utrecht is vakantieboerderij De Huttert verkozen tot beste VeKaBo logiesaccommodatie van 2011. De kwaliteit van recreatiebedrijven met een agrarische achtergrond wordt steeds beter, en dat was te zien aan de nominaties. Schoon sanitair, veiligheid en comfortabele logies zijn inmiddels standaard voorwaarden geworden. Onderscheiden kun je je vooral met een persoonlijke aanpak en bijzondere extra faciliteiten.

De vakantieboerderij
Vakantieboerderij De Huttert uit Luttenberg van de familie Rensen biedt op de Huttert drie gebouwen met vakantieappartementen, groepsaccommodatie, mini camping en een theeschenkerij met fraai uitzicht op de Sallandse Heuvelrug en uitgestrekte heidevelden. Camperaars zijn het hele jaar welkom, want dit is een belangrijke trend in de toeristische sector. Ook op het gebied van veiligheid gaat men met de tijd mee, want ook een AED is aanwezig.
De recreatiewoningen werden vier jaar geleden gebouwd. Er wordt gestreefd naar ‘betaalbare luxe’ en mevrouw Rensen benadrukt: “Je moet je bedrijf in de promotie niet mooier voorschotelen dan het in werkelijkheid is.”
Meer informatie: http://www.dehuttert.nl/?page_id=18


De inspecteur
Na een voorselectie door de gasten van VeKaBo werd er per regio één bedrijf genomineerd voor de inspectieronde. Die inspectie werd uitgevoerd door de familie Loock. Zij gingen op bezoek bij alle bedrijven om een locatie te selecteren voor een familiereünie. Voor inspecteur Joos Loock was het een lastige keuze: “We hebben nog lang getwijfeld tussen dit bedrijf en vakantieboerderij De Buitenhorst in Brabant. We werken in eerste instantie een inspectielijst af, maar letten zelf ook op persoonlijke factoren zoals de ontvangst door de ondernemers. Veiligheid en hygiëne is voor ons erg belangrijk; eigenlijk zijn dat standaardvoorwaarden. Zo had niet elk bedrijf bijvoorbeeld een traphekje voor kleine kinderen.”
Loock laat ook weten wat de eigenschappen waren waarmee De Huttert er uit sprong: “De eerste indruk was meteen goed; een prachtige oprit met aan het eind een verzorgde rietgekapte boerderij brengt je meteen in de juiste stemming. De prachtige omgeving speelt daarbij natuurlijk ook een rol. Het viel ons ook op dat zelfs in december de hele accommodatie was volgeboekt. Uiteindelijk heeft de verhouding prijs/kwaliteit de doorslag gegeven; want we vonden dit wel heel veel waarde voor je geld.”

Meer informatie:  www.vekabo.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *