8 miljoen voor topsector creatieve industrie

Het InnovatiefondsMKB+ stelt €8 miljoen beschikbaar voor private investeringsfondsen die willen investeren in de topsector creatieve industrie. Dat maakt minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) bekend.

De Seed Capital-regeling is bedoeld voor financiers die plannen hebben om investeringsfondsen op te zetten om te investeren in creatieve starters. Dat kunnen alle type creatieve starters zijn, van gaming, architectuur tot mode. De focus wordt door het fonds zelf bepaald. Ook beslissen zij zelf waarin geïnvesteerd wordt.

Creatieve Industrie
De topsector Creatieve Industrie is al jaren één van de snelst groeiende sectoren van de Nederlandse economie. Met het fonds investeert het Innovatiefonds MKB+ in de vroege fase van creatieve starters tot maximaal 50%. Particuliere investeerders in het fonds ontvangen het grootste deel (80%) bij verdeling van rendement.

InnovatiefondsMKB+
Het InnovatiefondsMKB+ start 1 januari en bevat voor de komende jaren €500 miljoen aan innovatiekredieten en durfkapitaal. Nieuw aan dit Fonds is dat ondernemers die hun vernieuwende producten op de markt brengen, de investering van het fonds weer terugbetalen. Op die manier kan het Fonds in plaats van 1 ondernemer, 4 tot 5 ondernemers van krediet voorzien.

De ondergrens voor innovatiekrediet wordt verlaagd van €300 naar €150 duizend. Als het project tijdens de ontwikkelingsfase mislukt, wordt het krediet omgezet in subsidie.

De tender van de Seed Capital regeling sluit op 30 maart 2012. Rond half juli wordt gepubliceerd welke fondsen zijn gehonoreerd. Voor meer informatie over de reeds opgerichtte fondsen kunt u terecht op:
http://www.agentschapnl.nl/programmas-regelingen/overzicht-seed-fondsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *