Ontwerp voor enorme bezoekerskas op Floriade gepresenteerd

De Floriade 2022 is een showcase voor innovatieve en duurzame ontwikkelingen. Daartoe behoort ook een bezoekbare kas van 170 meter lang die is opgedeeld in vijf onderdelen; De Ontvangst, een Hightech Greenhouse, een Belevingskas, een Technology Innovation Centre en een Kasrestaurant.

De uitvoering en inrichting van het Kascomplex is erop gericht om zowel de bezoekers aan Floriade als de buitenlandse (handels)delegaties mee te nemen in de innovaties en ontwikkelingen op het gebied van onder andere kringlooplandbouw, klimaatadaptatie, biodiversiteit en voedselvoorziening.

Jan Willem Griep, directeur speciale projecten Floriade Expo 2022 is verheugd over het ontwerp: “Het strakke lichte ontwerp van V8 Architects past goed bij de groenstructuur van het Floriade-terrein en is flexibel door het modulaire systeem, dat de verschillende thematische onderdelen in de kas mogelijk maakt.”

“De Floriadekas vormt een symbiose van een pragmatisch kassysteem en een poëtische ervaring van typische aspecten, zoals de immense schaal, bijzondere reflecties van lucht en licht, en een museale route.“, aldus Michiel Raaphorst, architect-directeur V8 Architects.

De Floriade vindt plaats van 14 april t/m 9 oktober 2022 in Almere

Meer informatie:

www.floriade.com/nl/

www.v8architects.nl/cat/cultuur-vrije-tijd/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *