Provincie Drenthe draagt bij aan diverse projecten in de vrijetijdssector

Om het toeristisch-recreatieve aanbod in Drenthe te versterken en zo de bestedingen en werkgelegenheid te vergroten draagt de provincie bij aan diverse projecten in de vrijetijdssector.

De projecten worden in 2021 uitgevoerd door ondernemers, gemeenten en diverse organisaties. In totaal stelt de provincie € 320.000,- beschikbaar voor negen projecten.

Poort tot De Onlanden

Voor het project ‘Poort tot De Onlanden’ ontvangt Natuurmonumenten een bijdrage van €75.000. Natuurmonumenten en de horeca van De Onlanderij willen in het kader van dit project de huidige gebouwen en locatie aan de Madijk verbouwen en ontwikkelen tot de toegangspoort voor natuurgebied De Onlanden. Hiermee creëert Natuurmonumenten een locatie met een informatieruimte en uitgebreide speelnatuur. De locatie functioneert nu als horeca- en speelgelegenheid. Met de uitbreiding zal ‘de poort tot De Onlanden’ de Kop van Drenthe nog toegankelijker en aantrekkelijker maken voor bezoekers, bijvoorbeeld vanuit Groningen.

Prettig pauzeren

Om fietsers en wandelaars prettig te kunnen laten pauzeren tijdens hun fiets- of wandeltocht door de provincie gaat het Recreatieschap Drenthe bestaande bankjes opknappen en waar nodig nieuwe bankjes toevoegen. Het Recreatieschap krijgt hiervoor een bijdrage van € 75.000.

Pad van Theodoor

Staatsbosbeheer ontvangt een bijdrage van € 45.000 voor het opknappen van het Pad van Theodoor. Het houten klim- en klauterpad in Orvelte dat erg in trek is bij kinderen krijgt nieuwe speeltoestellen en informatieborden. Ook de brug over de sloot in het pad wordt vervangen. Met de opknapbeurt kunnen kinderen en hun ouders de komende 10 tot 15 jaar blijven genieten van het speelpad.

De andere projecten die een bijdrage ontvangen zijn:

    een gezamenlijke aanpak voor de marketing van de 7 Koloniën van Weldadigheid van Marketing Drenthe;
    het (digitaal) ontsluiten van diverse routes van en door Het Drentse Landschap voor een breed publiek via Drenthe.nl;
    het stimuleren van bestedingen door het Dwingelderveld beter met Dwingeloo te verbinden van Stichting Denktank Dwingeloo;
    de ontwikkeling van een beleefkaart met alle attracties in en rond Bargerveen door Stichting Marketing Regio Emmen (SMRE);
    de doorontwikkeling van werksessies en tools om de gastvrijheid en gastgerichtheid van ondernemers te vergroten van bureau MINT;
    het opzetten van een landelijke Data Alliantie door Stichting Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) om in het kader van het landelijke Perspectief 2030 beter inzicht verkrijgen in data over toerisme van, naar en in Drenthe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *