Op 28 augustus is, op 69 jarige leeftijd, recreatie-icoon Bart de Boer overleden. De Boer werd vooral bekend als directeur van de Efteling, maar hij was op vele fronten actief in de toeristisch- recreatieve sector.

Op 28 augustus is, op 69 jarige leeftijd, recreatie-icoon Bart de Boer overleden. De Boer werd vooral bekend als directeur van de Efteling, maar hij was op vele fronten actief in de toeristisch- recreatieve sector.

De Boer was volgens zijn CV op Linked-in nog altijd actief in de recreatiesector, o.a. als voorzitter van het bestuur van het Eindhoven Museum, de adviesraad van Visit Brabant, President van de Supervisery Board van Eindhoven 365, President commissaris en Bonaire International Airport, voorzitter van Leisure Ontwikkel Fonds Noord Brabant en Member of the Board van Terhillls (Be) en directeur van Dreamport Leisure Consultants (bron: Linkedin)

Met het overlijden van De Boer is er een icoon in de Nederlandse en internationale recreatiewereld heengegaan.

De Efteling gaf een korte reactie:

Met verslagenheid hebben wij het bericht ontvangen dat onze oud-directeur Bart de Boer is overleden. We wisten dat Bart ziek was, maar het is toch veel te vroeg en veel te snel gegaan.
De Efteling condoleert het gezin en de dierbaren van Bart met zijn overlijden en wensen hen veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.
Bart was een kleine zes jaar werkzaam als directievoorzitter en mede dankzij zijn inspanningen zijn we als Efteling gegroeid en hebben we een sprong gemaakt naar de Europese top van pretparken.

De Efteling

Leisure expert, en generatiegenoot Reinoud van Assendelft, die zijdelings met hem heeft samengewerkt, vat zijn betekenis voor de recreatiesector samen:

"Zijn leven stond in het teken van recreatie. Hij is begonnen in de verblijfsrecreatie, o.a. bij Gran Dorado en heeft grote bekendheid verkregen als directeur van De Efteling. Hij was nationaal en internationaal een gerespecteerd expert op het vakgebied van attracties en recreatie."

Bas Hoogland, die in zijn beginjaren met Bart de Boer samenwerkte bij Gran Dorado roemt zijn doortastendheid:

"De Boer was iemand die recht door zee was; met duidelijke standpunten. Je moest met goede argumenten komen om hem van mening te doen veranderen. Dat ging ook gepaard met een flinke dosis humor. En de Boer had ook een hele charmante kant."

Zie ook: www.eftepedia.nl/lemma/Bart_de_Boer