BimBimBikes en List and Ride fuseren tot marktleider Europese fietsverhuur

De nieuw opgerichte LR Mobility GmbH, München, neemt de activiteiten en activa van List and Ride GmbH en die van BimBimBikes BV over uit Nederland. Hierdoor ontstaat het Europa’s grootste online platform voor fietsverhuur, fietsactiviteiten en proefritten.

LR Mobility verwelkomt tegelijkertijd twee nieuwe aandeelhouders: Gundlach Holding uit Bielefeld, moedermaatschappij van de vakuitgeverij BVA Bike Media GmbH, en de investeringsmaatschappij Next-Floor uit Salzburg.

Bij het Nederlandse online platform BimBimBikes zijn sinds de oprichting in 2015 meer dan 1.545 commerciële fietsverhuurbedrijven aangesloten in 88 landen. Bimbimbikes biedt zowel online als in-store boekingsoplossingen aan.

Michel Willems, mede-oprichter en ceo van BimBimBikes geeft aan ‘BimBimBikes was mijn baby, en het voelt alsof het kind nu uit huis gaat. Ik ben dus super trots en tegelijkertijd denk ik met weemoed terug aan de eerste stapjes. Belangrijker is dat onze droom, dat alle tijdelijk beschikbare fietsen ter wereld ook via één platform te bereiken zijn door deze fusie een stuk dichter bij komt. De Airbnb van de fietsverhuur fuseert met de Booking.com van de fietsverhuur’  

List and Ride is opgericht in 2016 en is een soort “Airbnb voor fietsen”: er worden reeds meer dan 22.000 fietsen aangeboden en zo’n 20.000 gebruikers actief op List and Ride. Naast de verhuur van commerciële fietsverhuurbedrijven, dealers en van particulier naar particulier, werken fietsfabrikanten samen met het platform voor het afwikkelen van testritten. Dit laatste wordt steeds belangrijker: Potentiële kopers hebben nu de mogelijkheid eenvoudig om hun droomfiets uitgebreid en zonder risico te testen alvorens een aankoopbeslissing te nemen.

“Met de oprichting van LR Mobility GmbH en de samenvoeging van twee toonaangevende boekingsplatforms voor fietsverhuur versterken we onze marktpresentie in Europa. We hebben hiervoor twee strategische partners en investeerders aangetrokken om ons bedrijf sneller verder te ontwikkelen.  Nieuwe product features en verdere penetratie in de toeristische fietsbestemmingen staan hier centraal “, zegt Gert-Jan van Wijk, mede-oprichter van LR Mobility. “Next-Floor en Gundlach openen deuren tot belangrijke klantensegmenten in de fiets- en toerisme-industrie”.

Meer informatie: www.bimbimbikes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *