CenterParcs heeft op 2 juni een spectaculaire waterglijbaan toegevoegd aan de voorzieningen in de Aquadome op De Eemhof. De Duo Racer heeft ruim 1 miljoen euro gekost en is bedoeld om de aantrekkelijkheid voor families verder te vergroten. (Wie wil er nu niet van zijn vader winnen...)

CenterParcs heeft op 2 juni een spectaculaire waterglijbaan toegevoegd aan de voorzieningen in de Aquadome op De Eemhof. De Duo Racer heeft ruim 1 miljoen euro gekost en is bedoeld om de aantrekkelijkheid voor families verder te vergroten. (Wie wil er nu niet van zijn vader winnen...)

De duo-racer is, naast de wildwaterbaan en de Flow Rider (ook vrij uniek in Nederland), de vijfde glijbaan in de Aqua Mundo van Center Parcs De Eemhof. Het aanbod van het zwemparadijs wordt daarmee steeds spectaculairder; het begint steeds meer op een waterpark te lijken. Het wellnessgedeelte, met daarin o.a. de sauna's, werd uit het assortiment verwijderd. De ruimte die daar vrij kwam is nu in gebruik als ruimte waar bezoekers even kunnen zitten, en als begin en eindpunt van de nieuwe waterglijbaan.

Attracties gericht op de doelgroep

Ondanks dat CenterParcs een herkenbaar concept hanteert, zijn er wel degelijk verschillen tussen de parken. Dat zie je ook terug in de doelgroepen die dominant zijn op de verschillende parken. Woordvoerder Marthijn Tabak legt uit dat dit ook consequenties heeft voor de keuze van attracties: "De filosofie van deze glijbaan juist in De Eemhof heeft ermee te maken dat we onze parken differentiëren naar doelgroep. Zo heeft een spectaculairder zwembad meer aantrekkingskracht op gezinnen met wat oudere kinderen, ook andere activiteiten op het park zijn daar op gericht. Op andere parken kiezen we voor meer aantrekkingskracht voor gezinnen met jongere kinderen, dan is een waterplayhouse weer een mooie asset in een Aqua Mundo. De duo-racer zelf past ook heel goed bij het 'Echt even samen' van Center Parcs, je beleeft de glijbaan als gezin, als vader tegen moeder, zoon tegen moeder of dochter tegen vader."

Duo Racer waterglijbaan

De nieuwste  waterattractie van Nederland versterkt het familiekarakter van het park en zorgt spelenderwijs voor een actieve interactie tussen gezinsleden. Zoons die hun vader uitdagen of juist hun moeder, broertjes tegen broertjes, zusjes tegen vaders of vaders tegen moeders. Het maakt niet uit tegen wie je het opneemt: ieder heeft zijn eigen techniek om snel beneden te komen. Vanaf nu kunnen bezoekers het tegen elkaar opnemen in twee buizen die naast elkaar liggen en exact even lang zijn. Vanaf het moment dat het stoplicht op groen springt, start de race. Wie als winnaar uit de strijd komt, wordt bepaald door de tijd. Deze wordt tot op een honderdste van een seconde precies bijgehouden voor iedere baan en bij elke run.

De waterglijbaan werd geleverd door het Duitse Aquarena. Met deze leverancier heeft CenterParcs ook goede ervaringen opgedaan in o.a. Village Nature in Frankrijk.

“We zijn ontzettend trots op deze geweldige nieuwe waterattractie die een fantastische verrijking is van de Aqua Mundo in Center Parcs De Eemhof. De opening van de duo-racer is bovendien een mooie mijlpaal als onderdeel van een grootscheepse vernieuwing van het park”, vertelt Mark Giethoorn, directeur van Center Parcs Nederland. “Inmiddels zijn er al 200 cottages volledig vernieuwd. Na de zomer is het de beurt aan de andere 500 cottages, de Action Factory - de overdekte speelhal met klimwanden, bowlingbanen, een restaurant, entertainment, escape rooms en nog veel meer activiteiten - de Market Square en de promenade.

Voorziening voor het park vs dagattractie voor de regio

De Agua Mundo heeft normaal een capaciteit van 1000 bezoekers. Op rustiger momenten wordt het subtropische zwemparadijs ook opengesteld voor gasten van buiten het park. Op dit moment richt CenterParcs zich, vanwege corona, niet op dagrecreatie. De zwembaden werken met tijdsloten, exclusief voor parkgasten. Tabak: "Normaal gesproken is dagrecreatie is zeker belangrijk bij De Eemhof, het zwembad heeft grote aantrekkingskracht op de omgeving. Wel gaan parkgasten voor, bij een drukbezet park zijn er minder tickets beschikbaar voor daggasten."

Omvangrijke vernieuwing De Eemhof

De nieuwe attractie is onderdeel van de omvangrijke vernieuwing van het vakantiepark in Zeewolde van 46 miljoen euro, die eind 2021 is afgerond. De bouw is sinds januari 2020 in volle gang. De coronacisis heeft er voor gezorgd dat de werkzaamheden versneld konden worden uitgevoerd, zonder al te veel risico op hinder van de parkgasten. Alle ruim 700 cottages en hotelkamers worden volledig verbouwd, zodat ze nog beter voldoen aan de wensen van bezoekers. Naast de cottages doen grote nieuwe gethematiseerde speeltoestellen hun intrede. Ook wordt de infrastructuur in het vakantiepark volledig vernieuwd. De laatste keer dat alle cottages zijn vernieuwd, was in 2010. Center Parcs heeft 46 miljoen euro in deze omvangrijke vernieuwing geïnvesteerd, als onderdeel van een groot Europees programma dat is gericht op de vernieuwing van vakantieparken in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. De totale investering in dit programma bedraagt ruim 600 miljoen euro. Bovendien investeert Center Parcs sinds 2017 bijna één miljard euro in de bouw van nieuwe vakantieparken, zoals Villages Nature® Paris, Center Parcs Park Allgäu en Terhills Resort, net over de grens in België.

Bron en meer informatie: CenterParcs Eemhof