VVV Noordoostpolder kiest voor een nieuwe koers

Van één uitgebreide VVV-winkel in de Poldertoren naar verschillende VVV i-points verspreid over de gehele Noordoostpolder. Dit is één van de mogelijke veranderingen die voor VVV Noordoostpolder ingezet zal worden. Dit najaar wordt er goed gekeken naar welke activiteiten er nog meer op stapel staan voor 2014 om zo Noordoostpolder buitengewoon in de kijker te zetten bij mogelijke bezoekers.

VVV-winkel Noordoostpolder
Begin dit jaar werd duidelijk dat de ANWB haar samenwerking met VVV Noordoostpolder niet zal voortzetten in 2014. Daarnaast is eind mei ook het besluit genomen de Poldertoren als monument te laten fungeren. Dit betekende dat er vanaf dat moment uitgekeken moest worden naar een nieuw onderkomen voor de VVV-functie. Op 31 december 2013 zal de ANWB/VVV-winkel haar deuren in de Poldertoren definitief sluiten.

Doorontwikkeling VVV Noordoostpolder
Vanuit gemeente Noordoostpolder is er tevens de nadrukkelijke wens om meer in te zetten op promotie en te moderniseren in de informatievoorziening. In 2012 is er, op initiatief van de gemeente, een marktverkenning gedaan. Hierin is naar voren gekomen dat de invulling van de VVV-taken in de toekomst op een andere manier georganiseerd zou moeten worden. Dit zodat er beter aansluiting gezocht wordt bij de eisen van de hedendaagse consument, de digitalisering in de sector en de doelstelling die de gemeente stelt aan haar VVV-opdracht: het bevorderen van toerisme en recreatie in en naar Noordoostpolder. Het VVV-bestuur heeft daarom besloten op zoek te gaan naar een geschikte uitvoeringspartner die kan voorzien in de invulling van deze toekomstige VVV-taken. Een partner die bekend is met de consument en promotie-taken. Deze partner heeft zij gevonden in Toerisme Flevoland, de organisatie die ook de opdracht heeft om Flevoland te vermarkten als toeristische, recreatieve bestemming.

2014
Toerisme Flevoland gaat dit najaar aan de slag met de invulling van de opdracht. Zij hoopt, in samenspraak met diverse betrokken partijen, te komen tot een compleet activiteitenplan voor 2014. Hierbij zal ingezet worden op activiteiten die ervoor zorgen dat de (potentiële)bezoeker meer gaat ondernemen of langer verblijft in Noordoostpolder; het gebied heeft de recreant en toerist immers buitengewoon veel te bieden! De bedoeling is dat een team van twee personen zich vanaf 2014 gaat inzetten voor de uitvoering van de toekomstige promotieopdracht in Noordoostpolder.

Meer informatie: www.vvvnoordoostpolder.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *