Vlaamse kust tevreden over juli-maand

Na het prima voorjaar is de toeristische sector aan de Vlaamse Kust tevreden over juli. De eerste maand van het topseizoen wordt genoteerd als een typisch Belgische zomer. Ondanks enkele wisselvallige dagen blijft de unieke vakantiesfeer aanwezig.

Wenduine (foto: Toerisme Vlaanderen
De toeristische actoren verwijzen vooral naar de drukke weekends. “Ongeveer 2,9 miljoen dagtoeristen hebben in juli de Kust bezocht. De hotels noteren een bezetting van gemiddeld 80 à 85 procent, een status quo in vergelijking met vorig jaar. De sector van de vakantiewoningen is gematigd positief met een goede tweede helft van juli. De verwachtingen voor augustus zijn positief, ook voor de tweede helft van de maand”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Onderzoek van het provinciebedrijf Westtoer maakt duidelijk dat de dag- en verblijfstoeristen meer dan ooit het bijzondere vakantiegevoel aan de Kust appreciëren. Franky De Block: “Drie aspecten blijven erg aanspreken: de rustgevende omgeving, de gezonde zeelucht en het unieke decor van zee en strand. Met een vernieuwd en authentiek aanbod kan de Kust zich onderscheiden bij een breed publiek”.

Bij de vakantiewoningen zijn de verhuurkantoren gematigd positief over juli. Vooral in de tweede helft van juli werd een mooie bezetting gerealiseerd. Voor augustus is de sector optimistisch, ook voor laatste weken van het toeristische topseizoen.

De hotelsector spreekt van een degelijke topmaand met pieken qua bezetting in de weekends. Dit betekent een status quo in vergelijking met vorig jaar. Opvallend zijn de vroege boekingen na het mooie weer van het voorjaar. Voor augustus noteert de sector nu al een lichte verbetering bij de boekingen. De hotelsector onderlijnt de positieve impact van nieuwe initiatieven en evenementen in alle badplaatsen. Bij goed weer verwacht men een stijgend aantal last minute reservaties.

meer informatie: www.dekust.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *