Wordt Amsterdam een bedevaartsoord?

Als het aan de stichting ‘Lourdes aan de Amstel’ ligt, dan wordt Amsterdam een bedevaartsoort voor de Maria-verering. Onderdeel van de plannen is de bouw van een replica van de Aya Sofia uit Istanbul. De stichting noemt, naast de religieuze onderbouwing, ook de economische impuls die het bedevaartsoord kan bieden.

bedevaart amsterdamAlleen met toestemming van het Vaticaan
Centraal in het verhaal staan de Amsterdamse Mariaverschijningen. (Zie uitleg op Wikipedia) In 2002 zette bisschop Punt van Haarlem en Amsterdam een belangrijke stap in de officiële erkenning van ‘het dogma’ door deze officieel te erkennen. Een volgende stap is de zogenaamde ‘Vaticaanse toestemming’. Komende zondag, 22 mei, komen bisschoppen uit binnen en buitenland bij elkaar om te spreken over verschillende zaken, waaronder ‘De afkondiging van het vijfde Mariale dogma door paus Franciscus.’

Honderdduizenden pelgrims
De te bouwen ‘bedevaartkathedraal’ zou een replica moeten worden van de Aya Sophia in Istanboel die 1000 jaar lang de grootste kerk van de christenheid was. Volgens de stichting is het verhaal van de Amsterdamse Maria wereldwijd verspreid en dat zou mogelijk miljoenen pelgrims naar Amsterdam kunnen doen komen, indien er een bedevaartkerk zou zijn als brandpunt voor de devotie.
Als locatie waar deze kerk gebouwd zou kunnen worden wordt geopteerd voor de kop van de Zuid-as aan de Zuidelijke Wandelweg tegenover de RAI. Deze locatie is al geschikt voor de ontvangst van honderdduizenden pelgrims. Dat is te danken aan de ligging pal naast het treinstation RAI en tegenover de ingang van het eerste metrostation van de Noord-Zuid lijn.

Meer informatie:
www.hetvijfdemarialedogma.nl
www.devrouwevanallevolkeren.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *