Weer twee Nederlandse ANWB Top campings er bij

In Europa hebben 187 (180 in 2019) campings de hoogste waardering gekregen van de ANWB voor het aankomende seizoen. In Nederland mogen 51 campings het predicaat ANWB top Camping voeren. (49 in 2019 en 47 in 2018).

Camping De Witte Berg

Nieuw dit jaar zijn Camping De Witte Berg in Ootmarsum en Camping Landal Rabbit Hill in Uddel. Eigenaar Laurens van De Witte Berg ziet hierin erkenning voor de vele investeringen die de afgelopen jaren zijn gedaan in de relatief kleine camping: “De Witte Berg is constant bezig met vernieuwen. In de laatste vijf jaar werd er geïnvesteerd in de renovatie van restaurant Bie Heintje en de receptie, de bouw van een overdekt zwembad en een grote indoor speeltuin en het plaatsen van chalets en tentvilla’s. Ook de komende jaren zitten familie Heerdink en zijn personeel niet stil. “We zijn bezig met een glijbaan in de zwemvijver, een nieuw theater en de realisatie van een terrassencamping. Door drie velden op verschillende niveaus te plaatsen, heb je op elke campingplek een prachtig uitzicht over de glooiende omgeving. Dit zie je veel in Frankrijk en Italië, maar bijna nooit in Nederland.”.

ANWB Top camping is het predicaat voor campings die de maximale score van vijf sterren halen bij de ANWB campinginspectie. Deze campings behoren tot de beste campings van Europa en blinken uit in kwaliteit.

Ook dit jaar werden meer dan 2100 campings geïnspecteerd. De inspecteurs beoordelen op sanitair, terrein, zwemmen, recreatie en winkels & horeca. Omdat veel kampeerders het sanitair belangrijk vinden telt dit zwaarder mee in de eindscore. De score van een camping wordt weergegeven in sterren. Campings met 3 sterren of meer krijgen de eretitel ANWB Erkende camping. Het maximaal haalbare is 5 sterren. Campings met deze score krijgen het predicaat ANWB Top camping. Ze hebben prachtig sanitair, een geweldig terrein en heel veel voorzieningen.

Meer informatie: www.anwbcamping.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *