Weer beperkte openstelling Twentse vakantieparken en campings

De voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, Onno van Veldhuizen,  heeft  besloten dat vakantieparken en campings in Twente voor een deel van de bezoekers opengesteld kunnen worden. Hiermee volgt Twente weer de landelijke lijn. 

Camping De Papillon

“Het gaat dan om accommodaties die beschikken over eigen sanitaire voorzieningen, zoals toilet, douche en stromend water. Deze versoepeling gaat in per vrijdag 24 april aanstaande”, aldus Van Veldhuizen. Algemene faciliteiten zoals centrale douche- en toiletgebouwen, zwembaden en kantines blijven gesloten.  

Onno van Veldhuizen benadrukt dat deze versoepeling kan worden doorgevoerd omdat de druk op de Twentse gezondheidszorg de afgelopen periode is afgenomen.

Ondernemers in Twente, verenigd in het CBOT, (door en voor recreatie ondernemers in Twente) zijn blij met de beslissing. Twente was afgelopen periode een buitenbeentje, want in het grootste deel van Nederland mochten campings en bungalowparken wel open blijven – onder voorwaarden. De eerste ambitie van het CBOT was om Twente weer gelijk te stellen met de rest van Nederland.

Alex Wassink van camping De Papillon regeert tevreden: “Natuurlijk zijn we blij met deze beslissing. Maar we zijn er nog niet. Op dit moment kan ik alen de huisjes met eigen sanitair en de bungalows weer verhuren. De rest van de camping zit nog op slot. Ik ga vandaag een belrondje make langs enkele vaste gasten. Die kijken er al weken naar uit om weer naar de camping te komen. Vaak is een verblijf bij ons veiliger dan thuis in een flatje, waar je in de lift, of op de galerij de anderhalve meter niet kunt handhaven.” Wassink is ook al volop bezig met maatregelen om de anderhalve meter afstand op zijn bedrijf praktisch werkbaar te maken.: “We hebben gelukkig veel ruimte op de paden, dus dat gaat wel goed. Verder kunnen we een voorbeeld nemen aan de supermarkten, die al veel maatregelen, met succes, toepassen.”

Meer informatie: Veiligheidsregio Twente


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *