Uitbaters in Vlaanderen ontvangen € 1,5 miljoen voor betere logiesinfrastructuur

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen € 1,5 miljoen in betere infrastructuur voor logies. De uitbaters van 64 vergunde logies in heel Vlaanderen krijgen financiële steun om werk te maken van structurele verbeteringen, zoals familievriendelijke voorzieningen, volledig toegankelijke infrastructuur en voorzieningen voor kampeerauto’s.

toegankelijkheid is een van de speerpunten
“Dit soort investeringen zijn vaak niet meteen rendabel”, zegt Weyts. “Ik geef toeristische ondernemers die toch willen investeren een duwtje in de rug. Zo wordt het Vlaamse logiesaanbod structureel versterkt”.

Weyts wil Vlaanderen verder uitbouwen en promoten als een kwaliteitsvolle bestemming, waar iedereen terecht kan voor een deugddoende vakantie. Om het Vlaamse logiesaanbod structureel te versterken, zijn verdere investeringen van de uitbaters nodig.

Weyts maakt € 1,5 miljoen vrij om de uitbaters een duwtje in de rug te geven. 64 uitbaters van logies verspreid over heel Vlaanderen kunnen rekenen op een extra impuls. “Dankzij deze gerichte logiessubsidies zullen de uitbaters investeringen doen ter waarde van in totaal ongeveer € 11 miljoen”, weet Weyts.

Het gros van de investeringen spitst zich toe op kindvriendelijke vernieuwingen. Weyts wil Vlaanderen op de kaart zetten als familievriendelijke toeristische bestemming voor jong en oud. Familievriendelijke voorzieningen – zoals speelterreinen, overdekte speelruimtes, familiekamers – kunnen daarbij helpen. Weyts: “Met gerichte investeringen kunnen we een verschil maken”.

Er wordt ook geïnvesteerd in inclusieve infrastructuur, die ook toegankelijk is voor mensen met een beperking. Het gaat dan onder andere over aangepaste verblijfsruimten, aangepast sanitair en een geheel toegankelijke basisketen. “Elke Vlaming moet op vakantie kunnen gaan in eigen land, ook als je een beperking hebt”, zegt Weyts.

Er zijn ook enkele investeringen in kampeerautoinfrastructuur: bestaande plaatsen worden verhard, nieuwe plaatsen worden aangelegd, er komen aangepaste voorzieningen (zoals een lozingspunt), … Kampeerauto-toerisme zit stevig in de lift en Vlaanderen heeft voor dit publiek nog een achterstand in te halen.

Meer informatie: www.toerismevlaanderen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *