TUI: Belgische vakantieganger boekt steeds vroeger

Belgische vakantiegangers leggen we hun reis steeds vroeger vast. Het aantal zomervakanties dat voor nieuwjaar al wordt geboekt, is de afgelopen 5 jaar met meer dan 60 procent gestegen. De consument steeds beter wat ze willen beleven en wlke bestemming zij willen bezoeken. Dat vraagt steeds meer van de flexibiliteit van reisorganisaties.

Vijf jaar geleden boekten slechts 15 op de 100 Belgen hun zomervakantie voor nieuwjaar. Dit jaar is dat al een kwart, een stijging dus van 66%. Daarmee maakt België een inhaalbeweging ten opzichte van andere Europese landen. Liefst 40% van de Britten bijvoorbeeld weet al voor de jaarwissel met zekerheid waar hij volgende zomer op vakantie gaat.

De Belgische vakantieganger kiest steeds vaker een vakantie op maat. De specifieke verwachtingen van gezinnen met kinderen, koppels op zoek naar rust of jongeren die vooral avontuur willen, zorgen voor een omwenteling in de vakantiesector. Concepthotels boomen, andere hotels verfijnen én specialiseren hun aanbod. Voorbeelden hiervan zijn ‘TUI Sensimar’, enkel voor volwassenen op zoek naar rust en herbronning, ‘TUI Family Life’ hotels waar gezinnen met kinderen centraal staan tot ‘TUI Magic Life’ met sport- en animatieprogramma’s voor jongeren.

Mer informatie: www.tui.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *