Nog nooit zoveel vakantieboekingen als afgelopen dagen

Nog nooit werd er zoveel geboekt in de Nederlandse reisbranche als de afgelopen dagen. Dit blijkt uit cijfers van Zoover, de grootste onafhankelijke reisportal van Nederland. Vele honderdduizenden Nederlanders oriënteerden zich en duizenden boekten hun vakantie alsnog afgelopen zondag en maandag.

Zondag gaat de boeken is als all-time high. Mede ingegeven door het slechte weer en de nog niet geboekte vakantie zag Zoover de bezoekersaantallen stijgen tot boven de 400.000 op één dag. Deze bezoekers waren de afgelopen dagen goed voor vele duizenden boekingen bij reisorganisaties die gekoppeld zijn aan Zoover.

Populairste landen
Uit onderzoek van Intomart GfK blijkt dat zo’n 70% zich oriënteert via Zoover. Bezoekers oriënteerden zich zondag en maandag massaal op zonzekere bestemmingen nu de zomer niet wil vlotten in Nederland en de ons omringende landen. Zuid-Frankrijk, Italië, Spanje en Turkije vormen de top landen. Ook op Griekenland werd veel georiënteerd. Egypte blijft last houden van de aanhouden onrust.

Populairste reisorganisaties
Zo’n 90% van de Nederlandse reisorganisaties biedt zijn aanbod aan via Zoover. Zondag en maandag ontvingen Arke, Neckerman, Tjingo, Vrij uit, Sunweb, Corendon en Reas Reizen de meeste kliks en boekingen. Opvallend was de hoge hoeveelheid boekingen die voortkwamen uit de doorkliks, deze conversie was nog nooit zo hoog.

Uit eigen onderzoek van Zoover bleek vorige maand al dat er nog veel potentie zat in de Nederlandse reismarkt. Ongeveer 30% van de respondenten gaf te kennen nog geen vakantie te hebben geboekt. Het merendeel was echter wel van plan nog een vakantie te boeken.

Bron: persbericht Zoover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *