De Kids Vakantieaanbieders van het Jaar 2018

Ruim achtduizend kids en ouders brachten in de afgelopen weken hun stem uit, door het invullen van de Kids Enquête op Kidsvakantiegids.nl. De verkiezing is een initiatief van Kids Vakantiegids en wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met de Vakantiebeurs.

Categorieën en winnaars Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2018

  • Allround: Neckermann
  • Actieve vakanties: Vinea Vakanties
  • Baby vakanties: Sprookjescamping
  • Eenouder vakanties: Estivant Vakanties
  • Familiehotels: Preston Palace
  • Glamping: Kampeerdorp de Zandstuve
  • Glamping XL: Suncamp holidays
  • Groene vakanties: Landal GreenParks
  • Kamperen: Kampeerdorp de Zandstuve
  • Kamperen XL: Eurocamp
  • Kidsclub vakanties: Roompot Vakanties
  • Pretpark vakanties: Attractie- & Vakantiepark Slagharen
  • Vakantieparken: Vakantiepark Westerbergen
  • Vakantieparken XL: Landal GreenParks
  • Verre vakanties: Koning Aap

Allround & Actieve vakanties
Neckermann is de beste allround vakantieaanbieder voor gezinnen met kids. Dankzij het grote aanbod aan kindvriendelijke vakanties, waaronder de Aquamania hotels met waterparken en de accommodaties met Nederlandstalige Lollo & Bernie Kidsclub, behaalde Neckermann 43% van de stemmen in deze categorie. Vinea Vakanties is favoriet voor een actieve vakantie. Met activiteiten als een kanotrektocht en een WNF-rangerkamp waarbij je meeloopt met een dierenverzorger scoorde de zomerkamp-aanbieder in deze categorie maar liefst 60% van de stemmen.

Baby vakantie & Familiehotels
De award voor het beste familiehotel is opnieuw overtuigend gewonnen door Preston Palace. Maar liefst 84% van de stemmers in deze categorie koos voor het all-inclusivehotel, dat met het subtropisch zwemparadijs, de indoor kermis, de spelotheek en het animatieprogramma met mascottes Preston en Alice opnieuw bewijst dat aandacht voor kids voorop staat. De leukste vakantie met baby vier je volgens 47% van de stemmers bij de Sprookjescamping, dat vooral hoge ogen gooide met het professionele team van Sprookjesfiguren.

Eenouder vakanties
Estivant Vakanties is al jaren dé grote favoriet voor eenouderreizen en nam voor de zevende keer op rij de award voor Eenouder Vakanties mee naar huis. Estivant Vakanties organiseert groepsreizen onder Nederlandse begeleiding met activiteiten voor zowel de kids als ouders. Zo ondernemen kinderen excursies met leeftijdsgenootjes en hebben alleenstaande ouders gelegenheid andere ouders te ontmoeten.

Glamping & Glamping XL
Suncamp holidays is de populairste aanbieder van glamping-vakanties. De luxe SunLodges in safaristijl op campings met een groot aanbod aan kidsfaciliteiten bleken goed voor 46% van de stemmen in deze categorie. In de categorie Glamping, voor individuele accommodaties, liet het Overijsselse Kampeerdorp de Zandstuve de concurrentie achter zich. Mede dankzij het unieke, eigen animatieprogramma met de populaire karakters van het Stuufeiland.

Groene vakanties
De award voor Groene vakanties werd overtuigend gewonnen door Landal GreenParks, waar aandacht voor de natuur hoog in het vaandel staat. Met bijzondere activiteiten zoals een bushcraft vanuit een Scandinavische tipi en de Discovery Track natuurbelevingsroute behaalde de vakantieparkaanbieder in deze categorie 56% van de stemmen.

Kamperen & Kamperen XL
Eurocamp heeft de naam als meest kindvriendelijke aanbieder van kampeervakanties opnieuw hoog weten te houden. Met een overtuigende 65% van de stemmen nam de reisorganisatie al voor het achtste jaar op rij de Kamperen XL-award mee naar huis. In de categorie Kamperen, voor individuele accommodaties, is Kampeerdorp de Zandstuve favoriet. Hier logeer je in een luxe Verandalodge, Stuuflodge of Safaritent en ontbijt je met Cobus, Bella, Berk en de andere fictieve bewoners van het Stuufeiland.

Kidsclub vakanties & Pretpark vakanties
De leukste kidsclub vakantie beleef je bij Roompot Vakanties. Met de vrolijke mascotte Koos Konijn, de musicals in het openluchttheater en stoere tieneractiviteiten zoals hoverboarden, dronevliegen en de escape-experience behaalde de vakantieparkaanbieder in deze categorie 50% van de stemmen. Voor de leukste pretparkvakantie koos 54 % van de stemmers voor Attractie- en Vakantiepark Slagharen. De enige Nederlandse nominatie in deze categorie dankt de stemmen vooral aan de in 2017 geopende triple launch coaster Gold Rush en nieuwe Racoon Lodges.

Vakantieparken & Vakantieparken XL
In de categorie Vakantieparken XL sleepte Landal GreenParks opnieuw de award in de wacht. De mascotte Bollo, clinics van bekende topsporters en activiteiten in de natuur waren goed voor maar liefst 60% van de stemmen in deze categorie. Met 43% van de stemmen behoort de Vakantieparken-award voor individuele accommodaties toe aan Vakantiepark Westerbergen. Het park scoorde hoog met activiteiten als de mega-natuurdagen, sprookjestochten en Expeditie Westerbergen voor de hele familie.

Verre vakanties
De beste verre vakantie boek je volgens het grote publiek bij Koning Aap Reizen. De verre reizen specialist behaalde 37% van de stemmen in deze categorie met het avontuurlijke reisaanbod met onderdelen als een riksjasafari door Noord-Inda, op zoek naar fonkelende vuurvliegjes in Maleisië of een educatief bezoek aan een olifantencentrum in Sri-Lanka.

Kids VakantieMascotte van het Jaar Award
Acht mascotte(duo)s gingen de strijd aan om de Kids VakantieMascotte van het Jaar Award 2018. De afgelopen maand stemden ruim 3200 kids en ouders op hun favoriet. Na een spannende stemrace nam de beer Bollo van Landal GreenParks uiteindelijk de award mee naar huis. Op de tweede plek eindigde Koos Konijn van Roompot Vakanties. Alex Avontuur en Speurhond Sammy van RCN Vakantieparken maken de top 3 compleet.

De verkiezing
Uit bijna negentig inschrijvingen nomineerde een vakjury per categorie drie deelnemers. De vakjury van de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2018 bestaat uit Frank Oostdam (directeur-voorzitter ANVR), Maartje van Osch (oprichter FamilyFactor: expert in familiemarketing) en Marlotte Lubbers (uitgever Kids Vakantiegids). Ruim achtduizend kinderen en ouders bepaalden de uiteindelijke winnaars door het invullen van de Kids Enquête op Kidsvakantiegids.nl.

Meer info: Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *