Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2019 trekt 33,6% meer bezoekers

Kamperen lijkt weer in de lift te zitten in Nederland. Eerder meldde de BOVAG al dat er meer kampeermiddelen worden verkocht. De Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht trok afgelopen week 48.276 bezoekers; een stijging van 33,6% t.o.v. 2018.

“Kamperen is populairder dan ooit en dat zien we ook terug in het aantal bezoekers”, aldus Judith Röling, beursmanager van het grootste kampeerevent van Nederland.

Het aantal kampeerauto’s groeit fors, zo blijkt uit de cijfers van de brancheorganisatie KCI (Kampeer & Caravan Industrie). “In totaal rijden er in Nederland nu zo’n 130.000 campers rond, meer dan een verdubbeling in 10 jaar”, aldus Leo Diepemaat, voorzitter van de brancheorganisatie. Ook de verkoop van nieuwe caravans zit in de lift: alleen al in de maand september werden er 15 procent meer verkocht dan in diezelfde maand vorig jaar. Daarmee steeg het aantal kampeermiddelen naar een nieuw Nederlands record: 555.789 caravans en campers.

Nederland is een écht kampeerland: ruim 66 procent van de Nederlanders heeft wel eens gekampeerd, zo blijkt uit onderzoek. De ANWB becijferde dat ons land inmiddels 3,5 miljoen actieve kampeerders telt. De kampeerhype gaat deze maand door, want oktober is kampeermaand bij de dealers, die deze maand soms zelfs op zondag geopend zijn. Kijk op camp-to-go.nl voor een overzicht van alle dealers in Nederland.

Meer informatie: www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Avontuurlijk kamperen is niet anti-glamping

In opkomst zijn de avontuurlijke kampeervormen; bijvoorbeeld een jeep met een tent op je dak. Dit soort recreatievoertuigen kun je zowel kopen als huren. Op de beurs was een plein met avontuurlijk kamperen ingericht. Daar werd een overzicht getoond van diverse avontuurlijke kampeervormen – met de nodige aanvullende aanvullende producten. Avontuurlijk betekent niet altijd ‘basic’; en is dus zeker geen tegenhanger van ‘glamping’. Avontuurlijk kamperen is een lifestyle waarin kernwaarden als ‘dicht bij de natuur’, ‘sportief’ en ‘van de gebaande paden’ goed aansluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *