Inkomend toerisme in Duitsland behaalt tiende record op rij

Voor het jaar 2019 heeft het inkomende toerisme in Duitsland voor de tiende keer op rij een recordresultaat behaalt. Het bezoek vanuit Nederland draagt bovengemiddeld bij aan deze groei.

De opening van hotel ‘Krønasår’ in Europa-Park in juni 2019. Daarmee beschikt het park over 6 hotels met een totale capaciteit van 5.800 bedden. (foto: MOMENTS FOTOGRAPHY)

Volgens de voorlopige cijfers die door het Bundesamt für Statistik (het Duitse Centraal Bureau voor de Statistiek) zijn gepubliceerd, werden tussen januari en december 89,9 miljoen overnachtingen van buitenlanders in Duitse hotels en accommodaties met ten minste tien bedden (inclusief campings) geregistreerd. Dat zijn 2,2 miljoen meer internationale overnachtingen dan in het voorgaande jaar, een stijging van 2,5 procent.

Petra Hedorfer, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT), legt uit: “Ondanks het moeilijke economische klimaat met een zwakkere economische groei in de eurozone, de onzekerheid rond de Brexit-kwestie, de open handelsconflicten en het klimaatdebat, wordt het succesverhaal van het Duitse inkomende toerisme vervolgd. Door het promoten van het vakantieland Duitsland als bestemming voor kwaliteitstoerisme, de consequente implementatie van onze digitale strategie en de doelgerichte marketingthema’s, konden wij en onze partners in 2019 nog meer reizigers inspireren voor ons product.

“Vanuit Nederland waren er van januari t/m november 2019 ruim 11 miljoen overnachtingen in Duitse hotels en accommodaties met ten minste tien bedden (inclusief campings). Dat betekent een groei van 3,2 procent in vergelijking met de eerste elf maanden van 2018. Daarmee draagt Nederland bovengemiddeld bij aan de groei van het aantal internationale overnachtingen in Duitsland.

Meer informatie: www.germany.travel/nl/index.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *