Helft van de Nederlanders twijfelt over zomervakantie

Volgens een studie van DVJ Insights hebben bijna zes op de tien Nederlanders hun vakantieplannen voor de zomer uitgesteld. Bijna de helft van de respondenten twijfelt of zij dit jaar op vakantie gaan, gezien de maatregelen in sommige landen.

Efteling vakantiepark Loonse Land

De afgelopen twee weken gaf ruim de helft van de ondervraagden via de poll op Holland.com aan dat het coronavirus een (zeer) grote invloed heeft op hun plannen om Nederland te bezoeken. Waar Duitsers een week eerder hun reisplannen naar eigen zeggen nauwelijks lieten beïnvloeden door het virus, is dat in een week tijd sterk veranderd. Bijna zes op de tien Nederlanders heeft hun vakantieplannen voor de zomer voorlopig uitgesteld en bijna de helft twijfelt of zij dit jaar op vakantie gaan, gezien de maatregelen in sommige landen.

Flinke daling in zoek- en boekgedrag van -50%

In het bezoek aan Holland.com is er de afgelopen maand een flinke daling te zien van maar liefst 50 procent. De sterkste daling zit in het websitebezoek vanuit Italië, met wel 57 procent minder sessies ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, en de minst sterke daling vanuit België, met een daling van 40 procent. De sterke dalingen in bezoekersverkeer op Holland.com nemen vooral toe vanaf week 10 van 2020. Eén van onze OTA-partners ziet dat het aantal mensen dat begin maart op hun platform zoekt is gehalveerd. Het aantal mensen dat een boeking maakt, neemt zelfs nog sterker af.

Bezoekgedrag: bezettingsgraden hotels naar ongeveer 12%

De bezettingsgraden van hotels in Amsterdam en de rest van Nederland zijn de afgelopen week flink gekelderd naar respectievelijk 12,6 procent en 12 procent. De verwachting is vooralsnog dat deze daling de komende weken verder doorzet.

Bron en meer informatie: www.nbtc.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *