Genomineerden ‘beste B&B van Nederland’ in vijf categorieën

Welke B&B wordt verkozen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2019? In de hoogste categorie (5 tulpen) komen drie accommodaties in Drenthe, Friesland en Noord-Brabant in aanmerking voor deze prestigieuze titel.

De winnaar wordt op woensdag 8 mei bekend gemaakt door Stichting Bed & Breakfast Nederland, de organisatie achter de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie.

De genomineerde B&B’s zijn: ‘Veerkant en Vruistuk’ in Tiendeveen, ‘Buitengoed Op de Knolle’ in Fochteloo en ‘De Tinnen Kamer’ in Vught. De drie accommodaties behaalden een topscore in de 5 Tulpen categorie, de hoogste klasse binnen het classificatiesysteem voor B&B’s. Voor de verkiezing is er ook gekeken naar de gastenreviews op Bedandbreakfast.nl.

“De genomineerde B&B’s bieden alle drie een unieke B&B-beleving, waarbij de eigenaren kwaliteit en service hoog in het vaandel hebben staan”, aldus Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland. “De genomineerde eigenaren halen alles uit de kast om hun gasten een onvergetelijk verblijf te bezorgen. Dit is duidelijk terug te zien in de aanwezige voorzieningen en faciliteiten, wat zich uit in hoge gastenbeoordelingen. Voor alle genomineerde B&B’s geldt dat de gasten razend enthousiast zijn over de luxe gastenverblijven én de uitmuntende dienstverlening!”

De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie categoriseert B&B’s met behulp van Tulpen. De Tulpen geven per B&B de mate van comfort en luxe aan. De titel ‘Beste B&B van Nederland 2019’ gaat naar een B&B uit de 5 Tulpen categorie, maar ook in de categorieën 1 tot en met 4 Tulpen wordt er een winnaar uitgeroepen. Dit zijn alle genomineerden:

5 Tulpen: Veerkant en Vruistuk in Tiendeveen (Drenthe), Buitengoed Op de Knolle in Fochteloo (Friesland) en De Tinnen Kamer in Vught (Noord-Brabant).

4 Tulpen: De Pieper Horizon in Genemuiden (Overijssel), In ons Straatje in Rosmalen (Noord-Brabant) en Bed in Broek in Broek in Waterland (Noord-Holland).

3 Tulpen: Landgoed Driebelterveld in Markelo (Overijssel), Shalom Bed and Breakfast in Veenendaal (Utrecht) en Gastenboerderij de Ziel in Diepenheim (Overijssel).

2 Tulpen: In de Lavinde in Millingen (Gelderland), B&B Flora’s op Boerskotten in De Lutte (Overijssel) en Hotel California in Wichmond (Gelderland).

1 Tulp: Motorschip Elisabeth in Leeuwarden (Friesland), Het Huis van Rood in Rekken (Gelderland), en B&B Passage in Driebergen (Utrecht).

Verkiezing ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland’

De verkiezing ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland’ is een jaarlijkse verkiezing onder B&B’s die deelnemen aan de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. De nominaties worden vastgesteld aan de hand van een objectieve normenlijst met daaraan gekoppeld een scorelijst. Daarnaast tellen de reviewscores mee die gasten geven op Bedandbreakfast.nl. Zo ontstaat een volledig beeld van de kwaliteit en gastvrijheid van de B&B’s.

Stichting Bed & Breakfast Nederland Stichting Bed & Breakfast Nederland is initiatiefnemer en beheerder van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Bij dit classificatiesysteem zijn zo’n 500 B&B’s in Nederland geclassificeerd. Deelnemende accommodaties worden bezocht door een mystery guest, beoordeeld aan de hand van een normenlijst en ingedeeld in een klasse. De mate van comfort en luxe wordt weergegeven met 1 tot 5 Tulpen.

Meer informatie: Bedandbreakfastclassificatie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *