Crisis houdt kampeerder niet tegen

Crisis of geen crisis: de kampeerder laat zich zijn vakantie niet afpakken. Maar liefst de helft van de kampeerders geeft geen cent minder uit op vakantie. Ze verkiezen nog steeds een vakantieland in Zuid-Europa boven een vakantie dichtbij huis. Campingspecialist ACSI heeft zesduizend Nederlandse en Vlaamse kampeerders ondervraagd.

Voor een nieuwe auto/caravan, kleren of meubels hebben we momenteel even geen geld, maar de helft van alle kampeerders geeft deze zomer geen cent minder uit op vakantie. En de Belgische kampeerder maakt zich al helemaal geen zorgen: bijna 60% laat de euro’s zorgeloos rollen op de camping. Kamperen blijft onverminderd populair.

Een groot deel van de kampeerders kiest er ondanks de afstand voor om in het buitenland op vakantie te gaan. Ze trekken met name naar het zuiden van Europa. Favoriet blijft toch wel Frankrijk, bijna de helft van de kampeerders verkiest dit als zijn/haar kampeerland. Een kleine 15% geeft aan te kiezen voor Italië en hetzelfde percentage blijft wat dichter bij huis en gaat naar Duitsland. Spanje is met 11,9% iets minder populair.

Bron: persbericht ACSI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *