Aanbod voor routevakanties in de Reggestreek en Sallandse Heuvelrug

In het binnenlandse vakantie-aanbod zijn routevakanties een vrij onderbelicht segment. In de regio rond de Regge en de Sallandse Heuvelrug hebben 12 ondernemers de handen ineengeslagen om een full-service fietsvakantie aan te bieden waarbij de vakantiegangers iedere avond op een andere locatie kunnen overnachten. Het arrangement wordt niet aangeboden tijdens het hoogseizoen, als de bezetting van de recreatiebedrijven op z’n top zit.

Deelnemende ondernemers
De prachtige vijfdaagse fietsroute van 175 km leidt de bezoeker langs de Regge en over de Sallandse Heuvelrug met vier overnachtingen. De fietsvakantie wordt aangeboden van april t/m begin juli en van eind augustus t/m eind september. Doordat er 12 bedrijven meedoen, is er voldoende mogelijkheid om deelnemers aan het arrangement flexibel te plaatsen op bedrijven die nog kamers en locaties vrij hebben.

Afwisselend aanbod
Het unieke van deze fietsvakantie is de afwisseling in overnachtingslocaties. Van boomhut tot hotelkamer en van luxe vakantiechalet tot B&B. De fietser slaapt elke nacht op een andere plek in het gebied en wordt op alle mogelijke manieren in de watten gelegd. De bagage wordt van locatie naar locatie nagebracht. ’s Avonds staat het diner klaar en ’s morgens heerlijk genieten van een uitgebreid ontbijt. Een boekje met de routes, de bezienswaardigheden onderweg en informatie over de horeca langs de route, zorgt voor een heerlijke fietsbeleving.

Hoe het idee tot stand kwam
Het idee voor deze fietsvakantie is ontstaan tijdens brainstormsessies met ondernemers langs de Regge om zo nieuwe ideeën op te halen om het gebied beter op de kaart te zetten. De aftrap van 6 februari is tevens de start van de promotie campagne. De fietsvakantie is vanaf nu te boeken en de eerste fietsers worden vanaf april verwacht.

De overnachtingslocaties
De overnachtingslocaties die meewerken aan dit fietsarrangement zijn:
Camping de Koeksebelt, Ommen
Natuurcamping de Lemeler Esch, Lemele
Recreatiepark De Tolplas, Hoge Hexel
Hotel Restaurant Landgoed de Uitkijk, Hellendoorn
Camping Noetselerberg, Nijverdal
Vakantiepark Mölke, Zuna
Landgoed het Rheins, Enter
Pension en Engels Theehuis De Hoestinkhof, Markelo
Landhuishotel Herikerberg, Markelo
Camping de Holterberg, Holten
Vakantiepark De Luttenberg, Luttenberg
Vakantiepark Hof van Salland, Hellendoorn

Meer informatie: www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *