1 miljoen euro steun voor Vlaamse jeugdverblijven

Toerisme Vlaanderen investeert ruim 1 miljoen euro in 53 erkende jeugdverblijven verspreid over heel Vlaanderen. Met dit geld kunnen de vakantieverblijven hun accommodatie toegankelijker, moderner, brandveiliger of kindvriendelijker maken.

Ook mensen met een handicap of zorgbehoefte moeten met vakantie kunnen gaan. Het vergt voor de uitbaters inspanningen en investeringen die soms niet onmiddellijk rendabel zijn. Net daarom komt Toerisme Vlaanderen tussen met financiële steun. Op die manier kunnen zo veel mogelijk mensen genieten van ontspanning. 53 erkende Toerisme voor Allen-verblijven ontvangen na deze subsidieronde samen 1.062.754 euro financiële steun.

De middelen gaan naar onder andere de modernisering van jeugdverblijven. Met dat geld kunnen uitbaters van jeugdverblijven investeren in het comfort, de toegankelijkheid, brandveiligheid en de familievriendelijkheid van hun infrastructuur. Het geld wordt onder meer gebruikt voor duurzaamheidsprojecten, renovatiewerken, aanpassingen in de infrastructuur voor bezoekers met een beperking.

Zo krijgt het Jeugdverblijf De Brink in Herentals financiële steun om hun gebouwen en sanitair toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers. Het Sporta-centrum in Tongerlo zal met de toegekende subsidies de eetzaal van een totale renovatie voorzien, met veel aandacht voor energiebesparende maatregelen. Vakantiehuis Fabiola in Maasmechelen zal het geld gebruiken om de slaapkamers met eigen badkamer gastvriendelijker en toegankelijker te maken. Het Moerashuis in Oudenaarde bouwt een water-kabelbaan op de Donkvijver, zodat jongeren kunnen voortgetrokken worden op bijvoorbeeld ligkussens. Het is een investering specifiek gebouwd naar toegankelijkheid voor iedereen. Zennedal in Buizingen bevordert met de plaatsing van branddeuren en brandwerend materiaal de brandveiligheid. Vakantiehuis Hoge Duin in Oostduinkerke moderniseert de inrichting van familievriendelijke gezinskamers en verbetert met rolstoeltoegankelijke kamers de toegankelijkheidsgraad.

Meer informatie: Subsidielijst Toerisme voor Allen (Toerisme Vlaanderen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *