1 545 000 euro subsidie voor verbetering jeugdverblijven in Vlaanderen

61 jeugdverblijven in Vlaanderen krijgen in totaal 1 545 000 euro subsidies om hun verblijf moderner, gezinsvriendelijker en/of brandveiliger maken voor een breder publiek. Vakantie is nog niet voor elke jongere in Vlaanderen vanzelfsprekend. Dat blijkt uit berichtgeving van Toerisme Vlaanderen.

Ook grote (school)groepen of jeugdbewegingen stuiten bij het maken van vakantieplannen vaak nog op drempels. De Toerisme voor Allen subsidies helpen de uitbaters van jeugdverblijven om de nodige investeringen te doen.

In het voorjaar 2018 organiseerde Toerisme Vlaanderen voor de veertiende keer op rij een subsidieoproep voor uitbaters van Toerisme voor Allen-verblijven. Jeugdverblijven hebben vaak aanpassingen nodig om maximaal te kunnen inspelen op de noden en verwachtingen van hun jonge gasten. Deze gerichte financiële steun helpt de uitbaters van jeugdverblijven om de nodige investeringen te maken. Definitief en principieel erkende jeugdverblijven konden een subsidie krijgen van maximaal 40% van de kosten in het kader van brandveiligheidswerken, moderniseringswerken en/of infrastructuurprojecten die de kindvriendelijkheid van het verblijf verhogen. In totaal krijgen 61 erkende Vlaamse jeugdverblijven 1 545 000 euro om vakantie nog een stukje dichter bij iedereen te brengen.

Meer informatie: www.toerismevlaanderen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *