Uit-je-Tent Weekend Noordoostpolder winnaar Flevius Award 2011

Een zaal vol ondernemers en betrokkenen uit de toeristisch-recreatieve sector, waaronder 25 kanshebbers voor de Flevius Award, waren op 18 januari in de Agora te Lelystad getuige van de huldiging van de winnaar van de Flevius Award 2011. Jeiselien Smook, projectcoördinator Uit-je Tent Weekend Noordoostpolder, sprong een gat in de lucht toen de gedeputeerde Toerisme en Recreatie van de provincie Flevoland Jan-Nico Appelman, de prijswinnaar van deze eervolle prijs bekendmaakte. In de zaal barstte een groot gejuich los onder een groot aantal van de bij het evenement betrokken ondernemers toen Jeiselien Smook de prijs, de prachtige sculptuur Flevius, van de gedeputeerde in ontvangst nam.

Uit-je Tent Weekend Noordoostpolder heeft met dit evenement een uniek concept in handen om Flevoland de Noordoostpolder en daarmee ook Flevoland op zijn best te laten zien. Jos Vranken, directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen en juryvoorzitter van de Flevius Award: ‘ Er is een verbinding ontstaan tussen verblijf, vervoer, vermaak en de grote diversiteit in activiteiten in de Noordoostpolder, alsof er een breinaald door het gebied is gehaald. Het evenement heeft landelijke potentie en kan heel goed een vast punt op de evenementenagenda van Nederland worden. Het is bewonderenswaardig hoe de organisatie in het eerste jaar al zoveel draagvlak en coöperatie uit het bedrijfsleven en de bevolking heeft weten te realiseren’.

De andere twee genomineerden, Marina de Eemhof/Center Parcs Marina de Eemhof en de App ‘Randmeren en meer…’ van de Havenkring Randmeren, genomineerd om hun innovatieve productontwikkeling en belangrijke investeringen in het toerisme in Flevoland, waren ondanks dat zij niet als winnaar uit de bus kwamen, niet minder trots. Uit 47 aanmeldingen bij de eerste drie te eindigen is voor beide genomineerden een grote waardering vanuit de toeristisch-recreatieve sector.

Voor de provincie Flevoland is de Flevius Parade, welke samen met NORT Flevoland, Toerisme Flevoland, de Kamer van koophandel Gooi, Eem- en Flevoland voor de derde keer werd georganiseerd, een moment om de ondernemers in de sector een pluim te geven. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman zei dan ook ‘ Er is zoveel moois te zien en te doen in Flevoland en dat maakt recreëren in onze provincie een ware ontdekkingstocht. Ik ben trots op alle ondernemers die dit mogelijk maken en zet hen daarom graag in het zonnetje. Met elkaar werken we verder aan de versterking van toeristisch Flevoland.’

Bron: ontwikkelingsmaatschappij Flevoland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *