Subsidie van 2,3 miljoen voor Vlaamse evenementen rondom Eerste Wereldoorlog

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois en Toerisme Vlaanderen hebben 2,3 miljoen euro subsidie toegekend aan zes bijkomende WO I-evenementen die in 2014 of 2015 zullen plaatsvinden. In juni van dit jaar kregen tien WO I-evenementen al in totaal 4,4 miljoen euro toegekend. De minister kondigde toen aan dat hij zich samen met Toerisme Vlaanderen zou inspannen om extra middelen vrij te maken.

“Toerisme Vlaanderen ontving begin 2012 maar liefst 75 subsidieaanvragen voor zijn impulsprogramma Evenementen 100 jaar Groote Oorlog 2014-2015. Na de beoordelingsronde was duidelijk dat daar veel waardevolle projectvoorstellen bij waren, waarvoor het budget van 5 miljoen euro ontoereikend was. Daarom hebben we bijkomend budget vrijgemaakt zodat we in totaal 16 sterke WO I-evenementen kunnen ondersteunen, verspreid over heel Vlaanderen, Brussel inbegrepen. Ik ben erg tevreden dat we in 2014 en 2015 een breed en internationaal publiek zullen kunnen aanspreken met een heel divers en interessant aanbod aan activiteiten rond het vredesthema en de herdenking van de Groote Oorlog,” zegt Vlaams minister voor Toerisme Geert Bourgeois.

Deze zes bijkomende projecten ontvangen samen 2.324.251 euro:

project aanvrager Subsidie
Eerste Wereldoorlog in Brugge Toerisme Brugge 500.000 euro
Oorlog en trauma In Flanders Fields Museum vzw; Ieper 245.000 euro
Oorlog en trauma Museum Dr. Guislain vzw; Gent 207.340 euro
Mars en Minerva, Erfgoed als Oorlogsslachtoffer Autonoom Gemeentebedrijf Museum Leuven 500.000 euro
Avant-garde en de Groote Oorlog NV Paleis voor Schone Kunsten; Brussel 500.000 euro
Fotografie & WO I Fotomuseum Provincie Antwerpen 371.911 euro

 

De projecten krijgen steun omdat ze de internationale zichtbaarheid vergroten en leiden tot herdenkings- en vredestoerisme. Net als de 10 projecten die in juni subsidies toegekend kregen, vinden ze plaats op toplocaties die verband houden met WO I en zijn belevingsgericht uitgewerkt.

Bron: persbericht Vlaams minister van Toerisme, Geert Bourgeois

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *