Ruim 80 internationale reisorganisaties bezoeken de Cycle Summit in Gelderland

Van zaterdag 6 tot en met dinsdag 9 oktober bezoeken meer dan 80 reisorganisaties op het gebied van fietsvakanties de Cycle Summit in Gelderland. Het is voor de eerste keer dat dit grootste evenement voor fietstouroperators ter wereld in Nederland wordt georganiseerd. Andere Europese gastlanden waren tot nu toe Duitsland, Spanje en Italië. De organisatie heeft dit jaar de Veluwe, Arnhem en het Rijk van Nijmegen uitgekozen.

In het programma zijn ook uitstapjes naar andere provincies opgenomen.

De Cycle Summit biedt de regio daarmee de mogelijkheid zich te presenteren aan een grote groep fietstouroperators uit 20 verschillende landen. Het doel is om ze kennis te laten maken met de toeristische highlights in Gelderland en ervoor te zorgen dat deze wereldwijd worden opgenomen in (georganiseerde) fietsvakanties. Herre Dijkema, directeur RBT KAN/VisitVeluwe: “Cycle Summit biedt een geweldige kans om de regio in de etalage te zetten bij de fietstouroperators. Ze zullen door het veelzijdige programma dat hen wordt aangeboden zeker geïnspireerd worden. Ook ligt het gebied zo centraal dat het als perfecte uitvalsbasis kan dienen voor een bezoek aan Amsterdam of andere regio’s in Nederland. Dat willen we ze graag laten zien en ervaren.”

Programma
Het vierdaagse programma, dat in nauwe samenwerking met het toeristisch-recreatief bedrijfsleven tot stand is gekomen laat de diversiteit van landschappen, erfgoed, belevingen en gastvrijheid in Gelderland zien. De deelnemers maken onder meer een historische stadswandeling door Arnhem, fietsen door het Nationale Park de Hoge Veluwe en brengen een bezoek aan het Kröller-Müller Museum, genieten van een wijn- en kaasproeverij in wijndorp Groesbeek en een krijgen een rondleiding en diner in Kasteel Doorwerth. Ook de uitstekende fiets-infrastructuur in Gelderland, met ruim 5.000 kilometer aan fietspaden en de vijfsterren-waardering voor het Gelderse fietsknooppuntennetwerk, krijgt veel aandacht tijdens het programma . Gelderland is niet voor niets uitgeroepen tot dé fietsprovincie van Nederland!

Buitenlandse bezoeker
De vrijetijdssector is voor de Gelderse economie én werkgelegenheid heel belangrijk. Gelderland is onder de Nederlanders al de belangrijkste binnenlandse vakantiebestemming. De komende jaren is het doel dat ook meer buitenlandse bezoekers Gelderland weten te vinden en te waarderen. De Cycle Summit levert hier een belangrijke bijdrage aan.

Meer informatie: www.cyclesummit.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *