Week van de Toegankelijkheid in teken van natuur en cultuur

Met het motto ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt’ vraagt de Week van de Toegankelijkheid 2019 aandacht voor toegankelijk recreëren. De Week is dit jaar van 7 t/m 11 oktober. Dit jaar met extra veel aandacht voor natuurgebieden en musea.

Veel organisaties, bedrijven en gemeenten zetten al mooie stappen voor betere toegankelijkheid. Toch lopen mensen met een beperking nog te vaak op tegen belemmeringen om hun vrije tijd te kunnen besteden zoals ze dat zelf willen.

Actief meedoen?

De Week van de Toegankelijkheid is afhankelijk van initiatieven van welwillende mensen. Wilt u meedoen aan de Week van de Toegankelijkheid, maar weet u niet goed wat u kunt doen? Kijk dan eens op de activiteitenkaart. Misschien brengt het u op een idee. Of misschien vindt u via de kaart een organisatie die al een activiteit organiseert en waarbij u zich kunt aansluiten.

Culturele- en natuurorganisaties worden aangespoord om contact te zoeken met de recreatiesector. Andersom kunnen bedrijven uit de recreatiesector ook contact opnemen met een natuur- of cultuurorganisatie om samen een activiteit op te zetten.

De ‘Week van de Toegankelijkheid beschikt over de kennis en materiaal, zoals banners, waarmee u activiteiten voor of tijdens de Week kunt organiseren.

Meer informatie: www.weekvandetoegankelijkheid.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *