Steeds meer rookvrije terrassen

De organisatie Clean Air Nederland (CAN) constateert dat steeds meer terrassen in Nederland rookvrij worden. Vorig jaar waren het er nog 40. Dit jaar staat de teller al op 125. En dat aantal groeit door de recente media-aandacht extra snel.

In 2014 waren het pioniers als café Anvers in Tilburg en café Kobus Kuch in Delft die als eerste een deel van het terras rookvrij maakte. Daarna volgden er enkele, en groeide het aantal licht per jaar. Deze week kwam CAN o.a. in de uitzending bij de NOS, RTL 4 en SBS6. Op de website van de organisatie wordt bijgehouden welke terrassen (deels) rookvrij zijn. Na de media-aandacht is de lijst snel gegroeid.

Als we het afzetten tegen het totaal aantal terrassen in Nederland, dan is er nog lang geen sprake van een grote navolging. Alleen al in Amsterdam zijn er meer dan 20.000 terrassen. Daarvan zijn er nu 30 rookvrij.

Koninklijke Horeca Nederland erkent dat er een trend is om steeds meer locaties rookvrij te maken, maar is tegen een wettelijk rookverbod op terrassen. De beslissing om geheel of gedeeltelijk rookvrij te worden moet volgens KHN aan de ondernemer worden overgelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *