Maatregelen Coronacrisis verlengd met een maand + verbod op evenementen in de zomer

Het kabinet heeft besloten de meeste maatregelen te verlengen tot en met 19 mei; in de week vóór 19 mei beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Dat betekent o.a. dat restaurants (ook op recreatiebedrijven) voorlopig gesloten blijven en dat grote publiekstrekkende evenementen tot 1 september niet worden toegestaan.

070719, Maastricht: Andre Rieu op het Vrijthof. Foto: Marcel van Hoorn.

Evenementen

Evenementen vormen helaas een risico op te snelle en te brede verspreiding van het virus. Het huidige verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht wordt verlengd tot 1 september.

Daardoor komen diverse evenementen, die vaak ook zorgen voor een grote spin-off in de regio, te vervallen.

SAIL Amsterdam komt helemaal te vervallen. De organisatie ziet geen mogelijkheid om het event uit te stelen naar volgend jaar. “Met pijn in het hart zijn we gedwongen deze beslissing te nemen, waarvan we overtuigd zijn dat dit de enig juiste is”, aldus Arie Jan de Waard, voorzitter Stichting SAIL Amsterdam.”

Andre Rieu moet zijn concerten in zijn thuisstad Maastricht afzeggen: “Tot onze grote spijt moeten wij u vandaag mededelen, dat onze traditionele openluchtconcerten op het Vrijthof in Maastricht op voorschrift van de Nederlandse regering niet mogen plaatsvinden in juli 2020.”

Ook Pinkpop is getroffen door de maatregelen: “Met pijn in ons hart moeten we aankondigen dat de 51e editie van Pinkpop helaas niet in 2020, maar pas in 2021 plaats zal vinden. Hiermee geven we gehoor aan de aangescherpte maatregelen die zojuist door de overheid zijn aangekondigd in verband met het corona-virus.”

En dit is slechts een greep uit de evenementen die worden gecanceld.

Verlenging maatregelen met één maand

Het kabinet heeft besloten de meeste maatregelen te verlengen tot en met 19 mei. De verlenging van deze maatregelen betekent o.a. dat de eet- en drinkgelegenheden voorlopig dicht blijven, behalve voor afhalen en bezorgen. Hotels mogen open zijn voor de eigen hotelgasten. Ook campings, vakantieparken en jachthavens mogen geopend zijn, maar wel met de nodige restricties. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om gedeeld sanitair in gebruik te hebben.

meer informatie: www.rijksoverheid.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *