Gratis innovatietraject beschikbaar voor 35 Zeeuwse recreatiebedrijven

De provincie Zeeland / Kenniscentrum Kusttoerisme is aangesloten bij het Europese project PROFIT. Vanuit PROFIT kunnen 35 Zeeuwse bedrijven in de toeristische en vrijetijdssector deelnemen aan een persoonlijk innovatie-starttraject. Daarnaast maakt PROFIT ook inspiratietrips en presentaties van innovatie-ideen mogelijk.

Innovatietraject
Wat houdt het in? Een ervaren adviseur komt op bezoek in het bedrijf en werkt jouw idee uit tot een globaal innovatieplan. Dit plan kun je vervolgens bespreken tijdens ‘speed dates’ met experts op verschillende vakgebieden, zoals duurzaamheid, financiën en marketing. Op deze manier heeft jouw idee vorm gekregen en heb je een goede startpositie om daadwerkelijk te gaan innoveren. Aan dit innovatie-starttraject zijn geen kosten verbonden, deze worden volledig vergoed vanuit het project PROFIT.
Meer informatie en inschrijven

Inspiratietrips
In januari en februari organiseert Kenniscentrum Kusttoerisme twee inspiratietrips naar ondernemers in de partnerregio’s Essex, Kent, Pas-de-Calais, Belgische kust en Zeeland. Tijdens deze trips komen vragen aan de orde als ‘hoe verhoog ik de bezettingsgraad’, ‘hoe stimuleer ik herhaalbezoek’ of ‘hoe vernieuw ik mijn bedrijf’. Deelname aan deze inspiratietrips is kosteloos, er is ruimte voor maximaal 30 deelnemers.
Meer informatie: Bekijk de flyer of klik hier voor het gedetailleerde programma.

Innovatie-ideeën
Afgelopen jaar hebben ondernemers en gasten in Essex, Kent, Pas-de-Calais, Belgische kust en Zeeland samen ideeën ontwikkeld voor nieuwe producten, diensten en communicatie-activiteiten.
Meer informatie: beschrijving beknopte actieplannen

Over PROFIT
PROFIT is een internationaal project, gericht op het stimuleren van innovatie bij MKB-bedrijven in de toeristische en vrijetijdssector. In Zeeland wordt PROFIT uitgevoerd door Economische Impuls Zeeland en HZ University of Applied Sciences (Kenniscentrum Kusttoerisme).
PROFIT wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Europese Interreg Twee Zeeën-programma, Provincie Zeeland en de gemeenten Goes, Schouwen-Duiveland en Veere.

Meer informatie: www.profittourism.eu/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *