Diabetes Fonds daagt Landal GreenParks uit

Het Diabetes Fonds en Stichting Variatie in de Keuken dagen Landal GreenParks uit om een zo gezond én lekker mogelijk hoofd- en nagerecht toe te voegen aan hun menukaart. Vanaf deze week gaan chef-koks van de Landal parken in Nederland deze Chefs’ Challenge met elkaar aan.

groente1 miljoen mensen
In Nederland hebben 1 miljoen mensen diabetes, waaronder 900.000 mensen diabetes type 2. Bij diabetes heeft het lichaam moeite om de bloedsuiker normaal te houden. Als de bloedsuiker jarenlang te hoog is, lijdt het lichaam daaronder. En dat heeft ernstige gevolgen: hartaandoeningen, slechter zien of blind worden, beschadiging van nieren en zenuwstelsel.

Dries Hettinga, adjunct-directeur Diabetes Fonds en jurylid: “Gezonde voeding en bewust kunnen kiezen is voor iedereen belangrijk; of je nu wel of geen diabetes hebt. Als je ergens eet, ben je overgeleverd aan de menukaart. Landal GreenParks heeft een enorm bereik met ruim 2 miljoen bezoekers per jaar. Met een gezonde keuze maak je al een verschil, daarom dagen we Landal GreenParks graag uit. We zijn benieuwd waar de chef-koks mee komen!”

Aangenaam verrast
Bas Hoogland, commercieel directeur Landal GreenParks: “We waren aangenaam verrast door deze actie van het Diabetes Fonds. Persoonlijk weet ik wat het positieve effect van gezonde voeding op je bloedsuikerspiegel is, ik heb zelf diabetes type 2. Uiteraard gaan onze chef-koks deze uitdaging aan. Het past ook binnen ons beleid; gevarieerde en gezonde gerechten aan te willen bieden. We hebben al eerder glutenvrije gerechten, duurzame vis en streekgerechten aan onze menukaart toegevoegd. Dit wordt een mooie aanvulling”

Chef’s Challenge
Als start van de challenge namen de chef-koks deel aan de inspiratiesessie ‘Koken met groenten’ van Stichting Variatie in de Keuken. De jury van de Chefs’ Challenge bestaat uit Ron Stevens (corporate executive chef Landal GreenParks), Dries Hettinga (adjunct-directeur Diabetes Fonds), Joris Heijnen (directeur, Stichting Variatie in de Keuken) en Sara van Grootel (diëtist). Vanaf juni staan de winnende gerechten op de nieuwe menukaart bij Landal. De winnaar van de challenge wint bovendien een ticket voor deelname aan de verkiezing ‘VariatieChef van het Jaar 2014’ die alweer voor het 4de jaar op rij wordt georganiseerd door de stichting.

Meer informatie:
www.landal.nl
www.variatieindekeuken.nl (link naar de verkiezing: Variatiechef van het jaar)
Eten met diabetes (Diabetesfonds)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *