NHTV verkozen tot beste HBO van Nederland

NHTV internationaal hoger onderwijs Breda is door de Keuzegids HBO 2015 uitgeroepen tot beste grote hogeschool van Nederland. Met een score van 70,5 staat NHTV Breda op de eerste plek van alle grotere hogescholen in Nederland. De Keuzegids HBO 2015 – die vandaag is verschenen – prijst NHTV om haar ambities en met name om de hoog gewaardeerde opleidingen in Facility Management, Games en Hotel Management.

nhtvOordeel Keuzegids
Keuzegids geeft aan dat dit jaar een hogeschool bovenaan de ranglijst staat die ‘intelligent én praktijkgericht’ hoog in het vaandel heeft staan.
‘Die topper is NHTV in Breda. Die is vooral bekend als school voor toerisme en verkeer, maar biedt ook hotelonderwijs, mediamanagement (MEM) en hoog gewaardeerde opleidingen voor facility management en games.’
Keuzegids prijst verder dat NHTV docenten stimuleert om een master te volgen of te promoveren op toepassingsgericht onderzoek. NHTV biedt sinds enkele jaren ook twee universitaire bachelors – in toerisme en vrijetijdsstudies. ‘Maar tegelijk blijft er contact met de beroepspraktijk. Van alle beoordeelde hogescholen scoort deze hogeschool het hoogste met de voorbereiding op die praktijk.’

De gehele top 3 in Keuzegids wordt bezet door hogescholen uit het zuiden van het land. Op nummer twee in de lijst staat Avans (de andere hogeschool in Breda) en op nummer drie HZ.

Naast de nummer 1 positie voor de gehele hogeschool zijn ook drie opleidingen van NHTV benoemd tot topopleiding:

  • Creative Game en Media Technologies/ International Game Architecture and Design: 88 punten.
  • International Real Estate and Facility Management: 86 punten
  • International Hotel Management: 82 punten

Over NHTV
NHTV heeft vier locaties in Breda, telt ongeveer 7.500 studenten uit meer dan 50 landen en bijna 700 medewerkers. NHTV biedt opleidingen in de domeinen: Games, Media, Hotel, Facility, Logistiek, Built Environment, Toerisme en Vrije tijd.

 

Meer informatie: www.nhtv.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *