Lente begint vroeg voor Vlaamse kust

Dankzij de vroege lentezon heeft de toeristische sector aan de Kust een eerste druk voorjaarsweekend achter de rug. In alle kustgemeenten hebben verblijf- en dagtoeristen genoten van talrijke evenementen en gezellige kustsfeer. Dit weekend is ook een reportagereeks (drie afleveringen) over de Kust gestart in Vlaanderen Vakantieland.

“Westtoer besteedt grote aandacht aan de spreiding van de toeristische seizoenen. De Kust is uitgegroeid tot een belangrijke vierseizoenenbestemming. Zowel voor het dagtoerisme als voor het verblijfstoerisme wordt het hele jaar door een bijzonder aanbod gepresenteerd. De kustgemeenten organiseren in elk seizoen evenementen die onze Kust bij een breed publiek in de kijker plaatsen. De drukte van het voorbije weekend is dankzij de vroege lentezon een bewijs dat de inspanningen van de sector door toeristen uit binnen- en buitenland uitermate geapprecieerd worden”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

De Kust in Vlaanderen Vakantieland
Zaterdag 15 februari is in Vlaanderen Vakantieland (Eén) een reportagereeks van drie afleveringen gestart over de Kust. Het populaire toeristisch programma presenteert de volledige Kust met de kustwandelroute als het centrale thema. In de eerste aflevering werd de regio tussen Knokke-Heist en De Haan-Wenduine gepresenteerd. Op 22 en 23 maart gaat reporter Vincent Verelst op stap van De Haan-Wenduine tot in Nieuwpoort. De derde aflevering over de Kust is te zien op 1 en 2 maart met een reportage van Nieuwpoort tot in De Panne.

Vlaanderen Vakantieland is te zien op Eén elke zaterdag om 18u10 en elke zondag (herhaling) om 17.15u.

Bron: persbericht Westtoer.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *