Watersporters en natuurorganisaties overleggen over de Waddenzee

Zaterdag 2 maart vond een workshop plaats in het kader van ‘Pact van Rede’. Onder de deelnemers bevonden zich vertegenwoordigers van natuurbeheerorganisaties en watersportorganisaties, die veel droogvallen op het wad. Tijdens deze dag werd er duidelijk dat er een omslag was, bij de deelnemers, tegenover het afsluiten van gebieden op het wad. Er wordt meer gekeken naar wat er wel mogelijk is op het wad in plaats van het totaal af te sluiten.
Door het creëren van inzicht in wat verstorend is gaan mensen zich beter gedragen, met als gevolg dat er een gevoel van verantwoordelijkheid ontstaat. Door deze maatregelen kunnen watersporters in de toekomst meer vrijheid tegemoet zien.

Knelpunten
Watersporters van diverse organisaties, waaronder het Watersportverbond, en vertegenwoordigers van de diverse terreinbeheerders hebben samen naar de knelpunten voor de natuur op het Wad gekeken. Uitgangspunt voor het Watersportverbond, als vertegenwoordiger van de watersporter, is de erecode voor vrij en verantwoord varen op het wad. Als de watersporters zich aan deze erecode houden zal de natuur, nog wel eens verstoord worden, maar daar niet blijvend onder lijden.

Het Watersportverbond staat achter het streven naar verandering van beleid voor het Wad en hoopt dat ook de politiek en de overheid de kansen van dit nieuwe beleid zullen gaan zien en volgen.

Bron: Watersportverbond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *