Debat over de toekomst van de natuur in Nederland

Op maandag 26 november gaat bij De Balie in Amsterdam de driedelige debatreeks ‘Goudader Natuur’ van start. De reeks debatten gaat over de waarde en toekomst van natuur in Nederland. Volgens het nieuwe regeerakkoord streeft de huidige regering naar ‘synergie met andere maatschappelijke belangen zoals waterveiligheid, recreatie, ondernemerschap, gezondheid, energie en klimaat’. De vraag blijft: hoe kunnen we deze doelstelling omzetten naar concreet beleid? Welke kansen bieden verbanden tussen natuur en economie, gezondheid en waterveiligheid?

Economische waarde natuur
Het eerste debat staat in het teken van de economische waarde van natuur voor toerisme en recreatie. Deze middag begint met een keynote speech van Lester Brown, oprichter van het Earth Policy Institute en het Worldwatch Institute en door The Washington Post uitgeroepen tot ‘one of the world’s most influential thinkers’.

Andere deelnemers aan het debat zijn o.a. Stientje van Veldhoven (Tweede Kamerlid D66), Guido van Woerkom (directeur ANWB) en Thomas Heerkens (directeur Landal Greenparks).

De thema’s die in de volgende afleveringen aan bod komen zijn gezondheid & welzijn (18 december) en waterbeheer (29 januari). Kaartverkoop via www.debalie.nl

Goudader Natuur: De Groene Ruimte
De Balie, 26 november, aanvang 15:30 uur
Toegang: € 12,50 / € 10,- met et standaard korting / € 7,50 voor leden van Natuurmonumenten en lezers van Trouw Kaartjes: www.debalie.nl
Directe URL: www.debalie.nl/artikel.jsp?articleid=466147

De serie Goudader Natuur is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Dagblad Trouw is mediapartner van Goudader Natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *