Recreatiegebieden in Zuid-Holland met elkaar verbonden

De groene inrichting van de Bleiswijkse Zoom is klaar. Bij de feestelijke opening is de nieuwe naam van het gebied onthuld: “Bleiswijkse Fles”. Hiermee is de verbinding tussen Bleiswijk, Zoetermeer en het recreatiegebied Rottemeren versterkt. Ook is een stap gezet om de Rottemeren en het Bentwoud recreatief met elkaar te verbinden. De provincie heeft 1,3 miljoen euro bijgedragen aan de inrichting.

Een fles is een ven of een moerassige poel
Recreanten kunnen vanaf nu fietsen, wandelen, skaten en een ommetje maken in de Bleiswijkse Fles. De nieuwe naam is verzonnen door de heer Brus. Een ‘fles’ is een aanduiding voor vennen of een moerassige poel. De heer Brus kreeg tijdens de opening zijn prijs uitgereikt door wethouder De Paepe van Lansingerland.

Rottemeren en het Bentwoud dichter bij elkaar
De Bleiswijkse Fles verstevigt de ‘groene’ verbinding tussen de Rottemeren en Bleiswijk-Zoetermeer. Dit past bij het streven van de provincie om recreatie dichtbij de stad aan te leggen, en ervoor te zorgen dat recreatiegebieden vanuit de stad gemakkelijk bereikbaar zijn. Bovendien is het een schakel in het aantrekkelijke recreatief netwerk in Zuid-Holland. De Rottemeren en het Bentwoud komen door de Bleiswijkse Fles een beetje dichter bij elkaar te liggen. Het Recreatieschap Rottemeren gaat het nieuwe recreatiegebied beheren.

10 gebieden versneld uitvoeren
In 2009 heeft de provincie uit eigen budget in totaal 16 miljoen euro opzij gezet om de groene inrichting van tien gebieden versneld uit te voeren. De Bleiswijkse Fles is het eerste project dat nu is afgerond. In de tweede helft van 2012 volgen nog 5 opleveringen.

Bron: persbericht provincie Zuid-Holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *