Excursie langs initiatieven die Overijssels platteland versterken

Op vrijdag 29 juni wordt de Krachttoer Overijssel georganiseerd dor ASK Overijssel. Het is een excursie rond ‘lokale initiatieven’, waarbij ook twee herbergen, bezoekbare initiatieven en ondernemer-ondersteunende projecten zijn opgenomen in het programma. In totaal vertellen tien initiatiefnemers bondig hun verhaal, zodat er volop ruimte is voor vragen en uitwisseling.

Pak An
De Feestfabriek (organisator Zwarte Cross) en Grolsch zijn twee jaar geleden gestart met Stichting Pak An. Deze stichting jaagt lokaal initiatief en ondernemerschap aan dat bijdraagt aan De Achterhoek. Pak An helpt met netwerk, coaching, promotie en geld, net wat er nodig is. En als je geld krijgt, dan mag je dat terugbetalen. Maar dat hoeft niet. Het motto: ‘Mien kassa is ow kassa’. Johan Godschalk vertelt hier tijdens de Krachttoer Overijssel meer over. Meer weten? Kijk op www.anpakken.nl

Herberg De Pol – Marian Zwiers
Deze historische herberg (1901) huisvestte in de loop der jaren diverse verenigingen, een uitgaansgelegenheid, schuttersfeesten, evenals opslag voor veevoer. Het is op inwonersinitiatief volledig gerestaureerd tot het centrum van cultureel Diepenheim en het directe gebied er omheen.

Herberg De Pas – Jos Kemper
Op een historische pleisterplaats is een theeschenkerij geopend, waarbij de combinatie wordt gemaakt met dagbesteding, diverse activiteiten en een startpunt voor wandel- en fietsroutes. Een nieuwe economische drager in het landelijk gebied.

Overige initiatieven die aan bod komen

  • Dorpsplein Broekland – Tamara Toering en Henny Huis in ’t Veld
  • Ik Kan Wel Zijn – Henk Abels en Jeroen Ottink; Activiteiten voor zorgbehoevenden en mantelzorgers worden begeleid door leden uit het verenigingsleven; zij verdienen hiermee kasgeld voor de club.
  • Energiecoöperatie Wieden-Weerribben – Ruurd Huisman
  • Voedselbos Diepenheim – Arie Fokkink
    Met de ontwikkeling en oprichting van het demonstratieproject Voedselbos Diepenheim wil de initiatiefnemer een alternatieve, technisch en financieel duurzame vorm van landbouw ontwikkelen én daarmee anderen inspireren.
  • Zonnepark De Groene Weuste – Kees van Dorth
  • Gedenkplek Borne – Ellen Klasens
  • Accommodatiedialoog Manderveen – Jos Heidkamp

Meer informatie: www.askoverijssel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *