Cursus Eetbaar Landschap; maak gebruik van je natuurlijke omgeving

Veel recreatiebedrijven zijn gevestigd in een natuurlijke omgeving. Dat je onderdelen van die natuurlijke omgeving ook op kunt eten staat bij weinig mensen op de radar. Het is wel een leuke en spannende activiteit. Wie daar meer over wil weten, kan zich aanmelden voor de cursus ‘Eetbaar Landschap’ van de Groene Koepel.

Ontwerpen eetbare natuur
De cursus beslaat zeven donderdagen en start op 1 november 2018. Tijdens de cursus leer je hoe de natuurlijke cyclus van groei verloopt. Om mee te kunnen bewegen met de natuur, moet je immers de manier waarop ze werkt begrijpen. Vanuit deze theoretische basis ga je vervolgens aan de slag met het ontwerpen van je eigen eetbare natuur.

Praktische uitwerking
Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij de praktische uitwerking. Hoe composteer je effectief? Welke plantensoorten werken goed met elkaar samen, en hoe is een tekort in een bepaalde organische voedingsstof op te vangen door een

Slimme soortenkeuze?
Landbouwkundig ingenieur en pionier op het gebied van permacultuur Fransjan de Waard begeleidt de cursus. Ook Stichting de Wilde Weelde en voedselbosdeskundige Wouter van Eck van het Voedselbos Ketelbroek zullen bijdragen aan de cursus.

Aanmelden
De cursus vindt plaats op diverse locaties verspreid over het land. Kijk voor meer informatie op www.degroenekoepel.nl en geef je op vóór 17 oktober via info@degroenekoepel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *