DutchCulture; nieuwe organisatie voor internationale culturele samenwerking

DutchCulture, centre for international cooperation, is actief op het gebied van cultuur, media en erfgoed en is ontstaan door een fusie van SICA, Trans Artists en MEDIA Desk Nederland. Ook neemt DutchCulture internationale taken over van het opgeheven Erfgoed Nederland. De nieuwe organisatie zorgt voor de promotie, ondersteuning en uitvoering van internationale culturele samenwerking.

De fusiepartners SICA, Trans Artists en MEDIA Desk waren jarenlang actief op dit gebied. Door deze fusie bundelt DutchCulture expertise, netwerken en ervaring. Activiteiten van DutchCulture zijn onder meer:

  • * culturele programmering van het Nederland Rusland Jaar 2013;
  • * voorlichting over Europese culturele subsidieprogramma’s;
  • * expertise rond Artist-in-Residence programma’s wereldwijd, intensivering van Nederlandse culturele samenwerking met China, Turkije en Brazilie, werkbezoeken voor ambassades en buitenlandse experts;
  • * (online) databases rond export van Nederlandse cultuur en cultural mappings van diverse landen.

DutchCulture levert diensten aan ministeries en lokale overheden, kunstenaars en culturele organisaties, ambassades, de creatieve industrie, het bedrijfsleven en de maatschappelijke sector.

DutchCulture wordt gefinancierd met een vierjarige subsidie van zowel het ministerie van Onderwijs, cultuur en Wetenschap als het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast ontvangt DutchCulture structurele subsidie van de Europese Commissie.

Meer weten?
Bezoek de nieuwe site www.dutchculture.nl in ontwikkeling.

(via Nieuwsbank)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *