Bijeenkomst “Een nieuw alternatief voor de toeristenbelasting” op 30 mei

In de toeristenbelasting zit een onevenwichtigheid: alleen de verblijfsrecreatiesector draagt af. Daarnaast is voor de ondernemers vaak niet duidelijk waar deze middelen aan besteed worden. Bovendien staat de financiering voor de recreatieve infrastructuur onder druk. Landwerk organiseert daarom in samenwerking met het ministerie van EZ en de gemeente Steenwijkerland een bijeenkomst over een geschikt alternatief voor de toeristenbelasting op 30 mei.

Een Nederlandse ‘kurtax’?
In de bijeenkomst presenteren we een systeem voor de toeristenbelasting dat aansluit bij de genoemde argumenten voor een alternatief. Onderzoeksinstelling LEI presenteert een werkwijze, geënt op de kurtax in Oostenrijk, die aansluit bij de Experimentenwet Bedrijfsinvesterings-Zones (BIZ). Is het een geschikt instrument? Waarom is het interessant voor gemeenten en recreatie-ondernemers? Wat hebben recreatieschappen en Nationale Parken er aan? En kan er zomaar mee worden gestart?

Communicatie over toeristenbelasting
Ook de communicatie over de toeristenbelasting komt aan bod. Hoe komt het dat veel recreatie-ondernemers de indruk hebben dat het geld vooral in de algemene pot terecht komt en dat er niets mee wordt gedaan in het belang van recreatie en toerisme? We verkennen de antwoorden en oplossingen.

Doelgroep
Deze bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van gemeenten, recreatieschappen en Nationale Parken en andere geïnteresseerden uit de recreatiesector.

Meer informatie, programma en aanmelden op www.landwerk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *